Marko Mihkelson • 11 veebruar 2020
Arvamused
Ainult tellijale

Marko Mihkelson: nii katki pole meie välispoliitika veel kunagi olnud

Maailmapoliitika muutub aina turbulentsemaks, Eesti senine tark ja poliitiliselt ühtehoidev diplomaatia on aga viimaste kuude sisepoliitiliste arengute tõttu sattunud tõsise surve alla, ütles riigikogu väliskomisjoni aseesimees Marko Mihkelson täna parlamendi välispoliitika arutelul.

Marko Mihkelson.  Foto: Veiko Tõkman

Maailmapoliitikat mõjutavad suured trendid eeloleval kümnendil on Hiina mõju jätkuv kasv ja USA tähelepanu nihkumine Hiinale. See eeldab omakorda Euroopa Liidu välis-, julgeoleku- ja kaitsepoliitika vormimist viisil, mis võimaldaks tavapärasele pehmele jõule projitseerida kõrvale ka sõjalise heidutuse komponendi.

    Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum