Eero Sikka • 27. märts 2020 kell 13:44
Arvamused
Ainult tellijale

Eero Sikka: 5 võtmetegevust kaugtöötajate juhtimisel

Eero Sikka.  Foto: Raul Mee

Sellest, kui hästi suudab ettevõtte juht kaugtööd korraldada, sõltub koroonakriisi tingimustes ei rohkem ega vähem kui ettevõtte ellujäämine, kirjutab tulemuslikkuse coach Eero Sikka.

Enamik kontoritöötajaid on praegu suunatud kodukontorisse. Peale koduse töökeskkonna ja kommunikatsioonilahenduste ülesse seadmist on oluline tagada distantsilt juhtimine – osadel ettevõtetel on see kogemus eelnevalt juba olemas, osadele on see uus olukord.

Kodust töötamine ei tähenda, et töötame poole kohaga. Ja isegi kui töötame poole kohaga (vahepeal on vaja lastele toeks olla), on oluline, et eelkõige saaksid ellu viidud olulised asjad. Kriisisituatsioonis on juhtimistegevustel kriitiline mõju ettevõtte ellujäämisel.

1. Tegutse eesmärgipäraselt

Pane paika lühiajaline (kuu, kvartal) selge eesmärk, kuhu tahate organisatsiooni või meeskonnaga jõuda. Kui hetkesituatsioon nõuab eesmärkide ümberseadmist, siis on oluline tagada ka see, et kõik meeskonnad oleksid ühtse lühiajalise fookuse järgi joondatud. Eesmärgi sõnastamisel ole täpne, näiteks "tagada aprillis suurklientide müügikäive 2 miljonit eurot".

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum