• Jaga lugu:

  Soolatasandike kuningas

  Superautod on kiired, hüperautod kiiremad, aga maismaa kiirusautod, nagu Bloodhound SSC, ületavad kõiki nimetatuid. Andy Green, endine Briti õhujõudude piloot püstitas hetkel kehtiva maismaa kiirusrekordi 1997. aastal, liikudes kiirusel 1227,985 km/h, nüüd on aga sellestki mehele väheks jäänud, kirjutab USA autoväljaanne Motor Trend.

  Foto: Bloodhound SSC
  Ta tegi seda kahemootorilise ja lennukiga sarnaneva sõidukiga, millel oli 110 000 hobujõudu. Nüüd on Green tagasi ja soovib oma vana rekordi viia uuele kõrgusele. Mehele ei piisa senise rekordi ületamisest paari kilomeetri võrra – ta tahab sõita kiiremini umbes 250 miili tunnis, et olla esimene inimene, kellele alistub 1000miiline (1609,34 km/h) tippkiirus.
  Greeni uue kiirusauto kõrval näeb vana välja kui “laste mänguasi”. Bloodhound SSC maaraketti viivad edasi kaks Eurofighter Typhooni mootorit ja Nammo rakettmootor. Kõik see teeb kokku umbes 135 000 hobujõudu. Sellel on ka 800hobujõuline ülelaetud Jaguari V-8, mille ülesandeks on pumbata rakettmootori tarvis kütust.
  Rekord plaanitakse purustada Lõuna-Aafrika Vabariigis soolatasandikul, kus meeskonna sõnul on ideaalsed tingimused. Sobivad kuud kiirusrekordiks on juulist novembrini, ent paraku sel aastal meeskond rekordiürituseni ei jõua ja ilmselt tuleb häid uudiseid oodata järgmise aasta novembrini.
  Õnneks on Bloodhound SSC avaldanud kaks lühikest klippi, milles näeme järelpõletite katsetamist ja Greeni töökohta rekordauto kabiinis.
   
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.