45 miljonit dollarit auto eest

1962. aasta Ferrari 250 GTO.  Foto: RM Sotheby's
Andres Haabu • 22. juuni 2018
Jaga lugu:

Kuigi juunis pääses kella külge uudis Ferrarist, mis 80 miljoni dollari (68,6 miljoni euro) eest omanikku vahetas, oli tegemist siiski eraviisilise müügiga. Nüüd aga tuleb oksjonile sõiduk, mis ilmselt purustab 45 miljoni dollari (38,6 miljoni euro) piiri, kirjutab The Drive.

Kõnealune 1962. aasta Ferrari 250 GTO saab ilmselt olema kalleim sõiduk, mis eales avalikul oksjonil müüdud, just nii arvavad ajakirjanikud juhtuvat augustis toimuval RM Sotheby's Monterey oksjonil.

Oksjonimaja pressiteatele tuginedes on kõnealune auto kerenumbriga 3413 GT kolmas GTO toodetud 36 autost, ja ilmselt kõige edukama võidusõidukarjääriga. Algselt kasutas masinat Phil Hill vabriku katseautona, edasi võitis 3413 1962. aastal Ferrari kollektsionääri Edoardo Lualdi-Gabardi omanduses olles üheksa võidusõitu. Ka edasine elu oli kuldne ja järgmise üheksa omaniku käes võitis masin ka oma klassi 1963. ja 1964. aasta Targa Florio võistlused. Lisaks veel kamaluga mäkketõusu jõuproove.

Praegu kuulub masin Dr. Greg Whittenile, kes on sõidukiga samuti vanasõiduki sarjades võistelnud.

Auto pole kunagi osalenud õnnetuses ja säilinud on originaalsed komponendid, nagu Scaglietti Series II kere, tagasild, mootor ja käigukast. Kui kõik läheb plaanitult, purustab masin rohkem kui 45 miljoni dollariga (38,6 miljoni eurot) eelmise samuti 250 GTO püstitatud rekordi. See masin müüdi Bonhamsi oksjonil 2014. aastal 36,65 miljoni dollari (31,4 miljoni euro) eest.

Kui raha nii palju ei ole, võib piirduda ikoonilisest sõidukist müügikuulutuse tarbeks tehtud kaunite fotode vaatamisega.

Ferrari 250 gto  Foto: RM Sotheby's
Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas