• Jaga lugu:

  Viikberg Arcost: tundub, et halvim on möödas

  Arco Vara aktsiad on suuremale jaole aktsionäridest tähendanud korralikku miinust.Foto: Raul Mee

  Arco Vara aktsionär Charlie Viikberg märkis ettevõtte värskeid kvartalitulemusi kommenteerides, et kõige hullem hetk näib firma jaoks möödas olevat.

  „Vahepeal oli ikka päris reaalne, et see firma kaob täiesti ära, mulle tundub, et see moment on läbitud ja mingi teatud stabiilsus on saadud,“ rääkis ta. „Midagi hirmutavat praegu küll ei paista õnneks ja nüüd tuleb uuesti kasvule saada.“
  Ta möönis, et nõnda napi arendustegevuse pealt ei olegi võimalik uhket müügitulemust teha. Läbi osaühingu OKOB Invest kuulub Viikbergile veidi enam kui 5000 aktsiat ja neid ta veel enda kinnitusel müüma ei tõtta. „Samas ega siin mingit mitmekordistumise ohtu ka praegu paista,“ nentis ta. „Mul on neid aktsiaid näpuotsaga, aga kui see raha seisaks praegu lihtsalt rahas, siis võib-olla ei ostaks neid aktsiaid, sest alternatiive on.“
  Suvel lahvatanud tüli ettevõtte ühe suurima aktsionäri Arvo Nõgese ja ettevõtte juhi Tarmo Silla vahel pidas ta loomulikuks asjade käiguks. „Inimesed üldiselt kipuvad tülitsema ikka siis, kui läheb väga halvasti või väga hästi. Kui läheb keskpäraselt või stabiilselt, siis ei tülitse ju keegi,“ selgitas ta. „Vahepeal läks väga halvasti ja eks see ikka tekitab tüli. Kellele ikka meeldib raha kaotada?“
  See, kas Arco Vara võiks aastatepikkusest madalseisust ükskord veel võitjana välja tulla, sõltub Viikbergi hinnangul eeskätt sellest, kui oskuslikult oskab praegune juhatus endale pandud lootusi ja usalduskrediiti kasutada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Reklaamituru taastumine kergitas Ekspress Grupi kasumit üle kahe korra
Kasvanud digitellimuste maht ning taastunud reklaamiturg aitasid Ekspress Grupil teenida II kvartalis aasta võrdluses oluliselt rohkem kasumit ning käivet, selgub ettevõtte kvartaliaruandest.
Kasvanud digitellimuste maht ning taastunud reklaamiturg aitasid Ekspress Grupil teenida II kvartalis aasta võrdluses oluliselt rohkem kasumit ning käivet, selgub ettevõtte kvartaliaruandest.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Tallinki konkurent paneb Lätti suurema praami käima
Rootsi laevafirma Stena Line paneb Ventspilsi ja Nynäshamni vahet käima kaks uut parvlaeva.
Rootsi laevafirma Stena Line paneb Ventspilsi ja Nynäshamni vahet käima kaks uut parvlaeva.