Viikberg Arcost: tundub, et halvim on möödas

06. november 2014, 15:20
Arco Vara aktsiad on suuremale jaole aktsionäridest tähendanud korralikku miinust.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141106/BORS/141109789/AR/0/AR-141109789.jpg

Arco Vara aktsionär Charlie Viikberg märkis ettevõtte värskeid kvartalitulemusi kommenteerides, et kõige hullem hetk näib firma jaoks möödas olevat.

„Vahepeal oli ikka päris reaalne, et see firma kaob täiesti ära, mulle tundub, et see moment on läbitud ja mingi teatud stabiilsus on saadud,“ rääkis ta. „Midagi hirmutavat praegu küll ei paista õnneks ja nüüd tuleb uuesti kasvule saada.“

Ta möönis, et nõnda napi arendustegevuse pealt ei olegi võimalik uhket müügitulemust teha. Läbi osaühingu OKOB Invest kuulub Viikbergile veidi enam kui 5000 aktsiat ja neid ta veel enda kinnitusel müüma ei tõtta. „Samas ega siin mingit mitmekordistumise ohtu ka praegu paista,“ nentis ta. „Mul on neid aktsiaid näpuotsaga, aga kui see raha seisaks praegu lihtsalt rahas, siis võib-olla ei ostaks neid aktsiaid, sest alternatiive on.“

Suvel lahvatanud tüli ettevõtte ühe suurima aktsionäri Arvo Nõgese ja ettevõtte juhi Tarmo Silla vahel pidas ta loomulikuks asjade käiguks. „Inimesed üldiselt kipuvad tülitsema ikka siis, kui läheb väga halvasti või väga hästi. Kui läheb keskpäraselt või stabiilselt, siis ei tülitse ju keegi,“ selgitas ta. „Vahepeal läks väga halvasti ja eks see ikka tekitab tüli. Kellele ikka meeldib raha kaotada?“

See, kas Arco Vara võiks aastatepikkusest madalseisust ükskord veel võitjana välja tulla, sõltub Viikbergi hinnangul eeskätt sellest, kui oskuslikult oskab praegune juhatus endale pandud lootusi ja usalduskrediiti kasutada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. November 2014, 15:29

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing