Rainer Saad • 13. november 2014 kell 10:45

Nafta hind võttis taas suuna alla

Nafta rafineerimistehas  Foto: Bloomberg

Brenti toornafta hind võttis täna hommikul taas suuna alla ning langes rohkem kui nelja aasta madalaima tasemeni.

Brenti hinna languse taga oli Saudi Araabia, mille naftaminister teatas, et kuningriik ei astu nafta hinnasõtta. Lisaks arvatakse, et täna avaldatavad USA toornafta varud suurenevad. Ainuke nafta hinda toetav uudis tuli Liibüast, kus lükati edasi tootmine riigi suurimal naftaväljal, kuid see ei suutnud hindu tõusma panna, kirjutas Reuters.

Hommikul langes naftabarreli hind 79,84 dollarini. Alates juuli 115 dollari tipust on Brenti toornafta hind langenud 30 protsenti.

Eile Mehhikot külastanud Saudi Araabia naftaminister Ali al-Naimi ütles, et kuningriik tahab stabiilset naftaturgu ning jutud nafta hinnasõjast on alusetud. Samas ta ei öelnud, kas Saudi Araabia toetab OPECi 27. novembril toimuval kohtumisel otsust vähendada madalate naftahindade tõttu tootmist.

Hetkel kuum