Rainer Saad • 21. november 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Swedbank prognoosib naftatootmise vähenemist

Naftapuurtorn  Foto: Bloomberg

Järgmisel nädalal toimub OPECi kohtumine ning Swedbank prognoosib, et seal otsustatakse vähendada nafta tootmist.

Swedbanki LC&I Markets Estonia turgude juht Darius Gecevicius ütles, et nemad prognoosivad nafta päevase toodangu vähenemist 500 000 barreli võrra. „Siiski pole sellel mingit mõju naftahinna trendile. Brent jääb 80 dollari ümber selle aasta lõpuni ning negatiivne trend jätkub 2015. aastal, kus hind võib langeda 70 dollarini barreli kohta,” ütles Gecevicius, kelle sõnul saab OPECi mõjuvõimsaid riike Saudi Araabia endale lubada madalamaid naftahindu. „Naftahinnad alla 75 dollari survestavad põlevkiviõli tootjaid, kuna siis teenivad nad vähem kasumit.”

Nafta hinnad on alates juulist kukkunud üle 30 protsendi ja seda tugeva dollari, USA naftatootmisbuumi ja nõudluse vähenemise tõttu. OPEC kohtumine toimub järgmisel nädalal, 27. novembril Austrias, kus võidakse otsustada tootmist vähendada.

Eile ütles rahandusministeerium, et Eesti majandusele tulevad madalad naftahinnad kasuks, kuna see soosib tarbijaid, ettevõtteid ja majandust.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt