Saksamaa, Itaalia ja Prantsusmaa koondusid maksuparadiiside vastu

02. detsember 2014, 19:59
EL
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141202/BORS/141209914/AR/0/AR-141209914.jpg

Saksamaa, Prantsusmaa ja Itaalia on välja tulnud kampaaniaga, mille eesmärk on karmistada Euroopa Liidu maksureegleid; kampaania tundub olevat suunatud peamiselt Luksemburgi vastu, vahendab Financial Times.

Kampaania paneb Euroopa Komisjoni presidendi Jean-Claude Junckeri suure pinge alla.

Kolm riiki kutsuvad üles võtma vastu Euroopa Liidus seadused, mis võiks jõustuda juba järgmisel aastal ning mis sulgeks mõned levinud seaduseaugud, mida kasutavad ettevõtted ja liikmesriigid oma maksude optimeerimiseks.

Põhimõtteliselt nõuavad Berliin, Pariis ja Rooma karmimaid tingimusi ja reegleid maksuseadustele, mida kasutatakse Luksemburgis, kus oma makse optimeerivad mitmed rahvusvahelised korporatsioonid.

“Olukord võib viia koostöövalmiduseta käitumiseni liikmesriikide vahel, mis mõjutab otseselt siseturu funktsioneerimist,” sõnasid kolme riigi rahandusministrid oma kirjas Euroopa majandus-, rahandus. ja maksuvolinikule Pierre Moscovicile.

Surve all olles kaitses Juncker eelmisel nädalal mitmeid seadusi, mis lubasid rahvusvahelistel ettevõtetel maksta kõigest 1% maksu oma tuludelt eesmärgiga mitmekesistada oma riigi pangandusest sõltuvat majandust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. December 2014, 19:59

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing