• Jaga lugu:

  Prada tulemused viisid aktsia langusesse

  Prada kauplus HongkongisFoto: Bloomberg

  Luksuskaupade tootja Prada aktsia tegi täna Hongkongi börsil kolme aasta suurima kukkumise pärast seda, kui ettevõte teatas oodatust suuremast kasumilangusest kolmandas kvartalis.

  Prada aktsia hind langes 7%, mis on suurim kukkumine alates 2011. aasta oktoobrist. Tänavu on aktsia kaotanud 36% oma väärtusest võrreldes Hang Sengi indeksi 3,2%-lise tõusuga, vahendas Bloomberg.
  Ettevõte teatas, et kolmanda kvartali puhaskasum kukkus 74,5 miljonile eurole, kuna protestid Hongkongis avaldasid Aasias müügile halba mõju. Lisaks langes ka nahatoodete müük. Firma käive kukkus aastaga 5,6%, 801 miljonile eurole.
  Hongkongi sügisesed protestid sundisid luksuskaupade tootjaid poode sulgema. Nõudlusele mõjub halvasti ka asjaolu, et Euroopa turistid vähendavad tasapisi oma kulutusi.
  „Nõrk ja volatiilne kauplemine, uute kaupluste avamise aeg, ebaselge tulevikunägemus ja kindlusetus tekitavad pessimismi,“ kommenteeris Prada kehva olukorda Barclayse analüütik Vineet Sharma.
  Prada teatas ühtlasi, et firma kasumimarginaal jääb ka majandusaasta teisel poolel surve alla ning käive eriti ei muutu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhtimine avalikus sektoris meenutab absurdiklassikat
Riigikogu erakondade tagatubades ei säästeta jõudu leidmaks sobivat kulpi, millega presidendivalimiste katlast rammusamad palad välja õngitseda, samal ajal kui avalik sektor eesotsas valitsusega ägab süvenevas juhtimiskriisis, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Riigikogu erakondade tagatubades ei säästeta jõudu leidmaks sobivat kulpi, millega presidendivalimiste katlast rammusamad palad välja õngitseda, samal ajal kui avalik sektor eesotsas valitsusega ägab süvenevas juhtimiskriisis, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Nokia kasumiüllatus julgustas analüütikuid hinnasihte tõstma
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Raadiohommikus: Lehar Küti uued ametid, hämarad poed ja kuuma kooli tihe sõel
Endine KredExi juht Lehar Kütt asus sel nädalal juhtima Coop Panga äriklientide uut tooteliini, samuti hakkab ta otsustama Euroopa miljardite jõudmise üle Eesti ettevõteteni rahastus InvestEU. Esmaspäevases hommikuprogrammis teeme mõlemast uuest ametist juttu.
Endine KredExi juht Lehar Kütt asus sel nädalal juhtima Coop Panga äriklientide uut tooteliini, samuti hakkab ta otsustama Euroopa miljardite jõudmise üle Eesti ettevõteteni rahastus InvestEU. Esmaspäevases hommikuprogrammis teeme mõlemast uuest ametist juttu.
AstraZeneca juht: me tõstame vaktsiini hinda
AstraZenecal ei ole plaanis tulevikus koroonavaktsiini ilma kasumita toota ja kui horisontaalsed tellimused on kohale toimetatud, kavatseb ettevõte hindu tõstma hakata, ütles ettevõtte juht teise kvartali tulemusi teatades.
AstraZenecal ei ole plaanis tulevikus koroonavaktsiini ilma kasumita toota ja kui horisontaalsed tellimused on kohale toimetatud, kavatseb ettevõte hindu tõstma hakata, ütles ettevõtte juht teise kvartali tulemusi teatades.