Juhan Lang • 30. märts 2015 kell 11:45

Goldman: 19 aktsiat, mida praegu osta

Goldman Sachs   Foto: epa

Ajal, mil närvilisus turgudel on tõusnud, aktsiate hinnatasemed püüavad kõigi aegade tippe ja pessimistlikumad analüütikud ootavad ettevõtete kasumite kasvu pidurdumist, koostas USA investeerimispank Goldman Sachs ostunimekirja, millega praegusest olukorrast võitjana välja tulla.

Investeerimispanga analüütikud soovitavad panustada eeskätt ettevõtetele, millel on käimas aktsiate tagasiostuprogramm või mis maksavad dividende. Goldman Sachsi USA portfelli strateegia asepresident Amanda Sneider kirjutas klientidele saadetud teates, et investorid peaksid nägema igasugust survet turgudele kui ostuvõimalust.

Investeerimispank õhutab kliente ostma oma 50 USA aktsiast koosnevat komplekti, kuhu kuuluvad teiste seas Apple (AAPL), CVS (CVS), DirecTV (DTV) ja FedEx (FDX), mis kõik maksavad rasvaseid dividende ja millel on käimas ahvatlevad tagasiostuprogrammid.

Goldman ennustab, et aktsiate tagasiostmine kasvab tänavu 18%, 604 miljardile dollarile ja dividendid kerkivad 7%.

Vaatamata viimaste nädalate turukõikumistele, prognoosivad panga analüütikud, et S&P 500 indeks kerkib aasta keskpaigaks 4%, praeguselt 2060 punktilt 2150 punktile.

Sneider ennustas, et tänu aktsiate tagasiostmisele ja dividendidele seisavad võitjate seas eeskätt suurte rahareservidega ettevõtted ning 50 valitud aktsiat on S&P 500 indeksi keskmisest 13% soodsamad.

Alljärgnevalt CNN Money valik Goldman Sachsi ostunimekirjast:

1. Abbott Labs (ABT)2. Anthem (ANTM)3. Apple (AAPL, Tech30)4. CBS (CBS)5. Cigna (CI)6. CVS (CVS)7. DirecTv (DTV)8. Express Scripts (ESRX)9. FedEx (FDX)10. Halliburton (HAL)11. Illinois Tool Works (ITW)12. Kroger (KR)13. LyondellBasell (LYB)14. Mondelez (MDLZ)15. Northrop Grumman (NOC)16. Pfizer (PFE)17. Phillips 66 (PSX)18. Time Warner (TWX) (owner of CNNMoney)19. Travelers (TRV)

Hetkel kuum