Fredy-Edwin Esse • 4. juuni 2015 kell 10:30

Eurol kuue aasta suurim ralli

Mütsid müügil 1-euro poes  Foto: EPA

Euro rallib juba kolmandat päeva ning on tegemas kuue aasta jooksul selle ajavahemiku suurimat tõusu. Optimismi süstib lootus taastuvast inflatsioonist ning suuremast majanduskasvust.

Euroopa ühisvaluuta kallines täna 15 suurima valuuta vastu, ning Saksamaa valitsuse 10aastase võlakirja tootlus tõusis kaheksa kuu kõrgtasemele, viies tootluse vahe USA samaväärsete võlakirjadega madalaima tasemeni pärast veebruari, vahendab Bloomberg.

Eile teatas Euroopa Keskpanga president Mario Draghi, et inflatsioon hakkab selle aasta teises pooles taas hoogu koguma.

"Saksamaa võlakirjade tootlused lendavad, sest inimesed on uuesti ümber hindamas kasvu ja inflatsiooni," kommenteeris Bloombergile Swissquote Bank turustrateeg Peter Rosenstreich. "USA ja Saksa võlakirjade väiksem tootluse vahe toob kauplejad dollarist eurosse üle," lisas ta.

Eesti aja järgi keskpäeval oli euro dollari vastu 0,6% kõrgemal, võrdudes 1,1341 dollariga. Viimased kaks päeva rallis euro USA valuuta vastu 3,2% ning koos tänase tõusuga oleks see eurole suurim kolmepäevane ralli pärast 2009. aasta märtsi.

Hetkel kuum