Raido Neemre • 29. juuni 2015 kell 17:09

Hiina börs kukkus enam kui viiendiku võrra

Kreeka tirib Hiina turgu alla  Foto: EPA

Hiina keskpanga otsus alandada nädalavahetusel intressimäärasid ei andnud soovitud tõuget Hiina peamisele aktsiaturule, mis on alates 12. juuni tipust teinud 21,5% kukkumise, vahendab Marketwatch.

Aktsiad on surve all olnud juba viimased kaks nädalat ning seda peale aastapikkust rallit. Shanghai Composite Index sulgus täna 3,3% languses; väiksem Shenzhen’i turg aga tegi lausa 6,1% kukkumise. ChiNext, mida tuntakse ka kui Hiina Nasdaq-it, kukkus päeva jooksul 7,9%. Hong Kongis kukkus Hang Seng Index 2,6%.

“Turg tundub praegu olevat väga volatiilne,” sõnas investor Frank Zhuang. “On veel vara öelda, kas ralli oleks jätkusuutlik, kuna meie majandus on väga nõrk,” lisas ta. Ka teised Aasia turud kukkusid peale Kreeka pangandussüsteemi sulgemist.

Austraalia S&P/ASX 200 indeks tegi 2,2% languse ning Jaapani Nikkei 225 Stock Average kukkus 2,9% Kreeka uudiste peale. “Frustratsioon Kreeka üle mõjutab turge üle maailma. See võib jätkuda veel mõne päeva – investorite jaoks on mõistlik tormist välja purjetada,” sõnas CLSA analüütik Nicholas Smith.

Hetkel kuum