Juhan Lang • 24. august 2015 kell 12:00

Nordea: pikaajalisele investorile pole kõikumised olulised

Nordea panga AB Eesti filiaali peahoone.  Foto: Raul Mee

Nordea investeerimistoodete juht Anton Skvortsov soovitab klientidel hoida oma eesmärkidele ja riskitaluvusele vastavat globaalselt hajutatud investeerimisportfell pika investeerimishorisondiga ja investeerida finantsturgudele vähemalt kolmeks aastaks ja pigem veel pikemalt.

„Sellest tulenevalt pole lühiajalised turukõikumised, mis on suhteliselt ettearvamatud, meie investorite jaoks nii olulised, sest me panustame pikaajalisele kasvule,“ rääkis ta. „Sel põhjusel peab ka iga investori portfell vastama täpselt tema riskitaluvusele, et ta saaks selliseid hinnakõikumisi taluda.“

Skvortsovi sõnul tuleks igal investoril koostada kindel investeerimisplaan ning sõltumata lühiajalistest turukõikumistest tegutseda ainult selle plaani järgi. Regulaarne investeerimine, kus näiteks igakuiselt investeeritakse teatud summa, on tema kinnitusel üks strateegia, mis võimaldab ka saada kasu taolistest turu korrektsioonidest, sest ostetakse odavamalt juurde.

Ta toonitas, et Nordea pikaajaline väljavaade on endiselt selline, et vaatamata arenevate riikide majanduskasvu aeglustumisele peaks arenenud riikide majanduse taastumine jätkuma tänu leebele rahapoliitikale ning keskpankade stiimulitele.

„Aktsiad on ka endiselt võrreldes teiste varaklassidega atraktiivsemad,“ märkis ta. „Samal ajal tuleb arvestada, et juba toimunud korraliku hinnatõusu tõttu on praegu kindlasti ka risk kõrgem.“

Hetkel kuum