Mait Kraun • 14. september 2015 kell 21:01

Börs: turgude ootusärevus kasvab

New Yorgi börs.  Foto: EPA

USA aktsiaturgudel oli eelmine nädal parim alates juulist. Täna olid USA aktsiad aga languses, sest investorid ootavad Föderaalreservi neljapäevast otsust intressimäärade tõstmise kohta, vahendab Bloomberg.

Turuosalised ei ole kindlad, kas ärevuses finantsturud suudavad intressimäärade tõstmise rahuga vastu võtta.

Standard & Poor’s 500 indeks kukkus 0,4 protsenti 1953 punktini. Eelmisel nädalal tõusis indeks 2,1 protsenti. Dow Jones odavnes samuti 0,4 protsenti ja oli päeva lõpuks 16 370 punktil. Nasdaq Composite kukkus 0,3 protsenti.

„Ma arvan, et täna on jälle turgudel näha köievedu. Mitte midagi ei ole selge enne, kui tuleb neljapäevane Föderaalreservi otsus,“ ütles Pension Partnersi investeeringute juht Michael Gayed. „Ma arvan, et see saab olema tore nädal.“

Kauplejate hinnangul on neljapäevase intressimäärade tõstmise tõenäosusprotsent 28. Tõenäosus, et intresse tõstetakse detsembris, on aga 59 protsenti.

Yahoo! Inc ja Alibaba Group odavnesid vähemalt 3,1 protsenti. Alibaba langus oli osaliselt tingitud ajakirjas Barron ilmunud artiklist, kus spekuleeriti, et Alibaba aktsia võib kaotada veel 50 protsenti oma väärtuses. Netflix odavnes 1,9 protsenti, mis on viimase 11 päeva jooksul juba üheksas languspäev. Apple kallines ühe protsendi, sest ettevõte viitas uute iPhone’ide tugevale müügile.

WTI toornafta barrel maksis päeva lõpuks 44,18 dollarit, Brent kukkus aga 46,37 dollarini barrelist. Kulla (comex) hind märkimisväärselt ei muutunud ja unts maksab 1108 dollarit.

Hetkel kuum