Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: turgude ootusärevus kasvab

  New Yorgi börs.Foto: EPA

  USA aktsiaturgudel oli eelmine nädal parim alates juulist. Täna olid USA aktsiad aga languses, sest investorid ootavad Föderaalreservi neljapäevast otsust intressimäärade tõstmise kohta, vahendab Bloomberg.

  Turuosalised ei ole kindlad, kas ärevuses finantsturud suudavad intressimäärade tõstmise rahuga vastu võtta.
  Standard & Poor’s 500 indeks kukkus 0,4 protsenti 1953 punktini. Eelmisel nädalal tõusis indeks 2,1 protsenti. Dow Jones odavnes samuti 0,4 protsenti ja oli päeva lõpuks 16 370 punktil. Nasdaq Composite kukkus 0,3 protsenti.
  „Ma arvan, et täna on jälle turgudel näha köievedu. Mitte midagi ei ole selge enne, kui tuleb neljapäevane Föderaalreservi otsus,“ ütles Pension Partnersi investeeringute juht Michael Gayed. „Ma arvan, et see saab olema tore nädal.“
  Kauplejate hinnangul on neljapäevase intressimäärade tõstmise tõenäosusprotsent 28. Tõenäosus, et intresse tõstetakse detsembris, on aga 59 protsenti.
  Yahoo! Inc ja Alibaba Group odavnesid vähemalt 3,1 protsenti. Alibaba langus oli osaliselt tingitud ajakirjas Barron ilmunud artiklist, kus spekuleeriti, et Alibaba aktsia võib kaotada veel 50 protsenti oma väärtuses. Netflix odavnes 1,9 protsenti, mis on viimase 11 päeva jooksul juba üheksas languspäev. Apple kallines ühe protsendi, sest ettevõte viitas uute iPhone’ide tugevale müügile.
  WTI toornafta barrel maksis päeva lõpuks 44,18 dollarit, Brent kukkus aga 46,37 dollarini barrelist. Kulla (comex) hind märkimisväärselt ei muutunud ja unts maksab 1108 dollarit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Kui nii jätkame, läheb Made in Estonia pausile
Vanast harjumusest mõtlemine, et Lääne-Euroopas on kõik või peaaegu kõik kallim kui meil, mõjub uinutavalt ja viib eksiteele. Eesti pole enam odav riik. Järelikult ei tohi ka riigihangetel soodsaim hind ruulida, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Vanast harjumusest mõtlemine, et Lääne-Euroopas on kõik või peaaegu kõik kallim kui meil, mõjub uinutavalt ja viib eksiteele. Eesti pole enam odav riik. Järelikult ei tohi ka riigihangetel soodsaim hind ruulida, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsia näitab täna jõuetuse märke
Enefit Greeni aktsia hakkas neljapäeval pärast hommikuse 4,932eurose hinnarekordi purustamist siiski langema. Esimese kauplemistunni lõpuks oli aktsia kukkunud kolmapäevasest sulgumishinnast 2,27%.
Enefit Greeni aktsia hakkas neljapäeval pärast hommikuse 4,932eurose hinnarekordi purustamist siiski langema. Esimese kauplemistunni lõpuks oli aktsia kukkunud kolmapäevasest sulgumishinnast 2,27%.
Reaalajas börsiinfo
Edukat tippjuhti Tarmo Noopi kutsuti buldooseriks, aga see on nüüd minevik Lahkumisintervjuu!
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Eesti lõpetab Schengeni viisaga venemaalaste riiki lubamise
Järgmisel nädalal kavatseb valitsus kehtestada sanktsioonid Eesti riigi poolt Vene kodanikele väljastatud Schengeni viisade suhtes ning nende viisade omanikke riiki enam ei lubata.
Järgmisel nädalal kavatseb valitsus kehtestada sanktsioonid Eesti riigi poolt Vene kodanikele väljastatud Schengeni viisade suhtes ning nende viisade omanikke riiki enam ei lubata.
Erametsakeskus: paberi- ja küttepuidu hinnad on uskumatult kõrged
Ebanormaalselt kõrged okaspuupalkide hinnad saavutasid oma tipu aprillis, püsisid mais ja hakkasid juunis langema. Ülejäänud sortimentide hinnad on aga jätkanud küllalt kiiret kasvamist.
Ebanormaalselt kõrged okaspuupalkide hinnad saavutasid oma tipu aprillis, püsisid mais ja hakkasid juunis langema. Ülejäänud sortimentide hinnad on aga jätkanud küllalt kiiret kasvamist.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.