Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Bill Gross: intressimäärasid tuleks tõsta kohe

  Bill GrossFoto: Bloomberg

  Võlakirjainvestor Bill Gross ütles, et Föderaalreserv peaks viivitamatult intressimäärasid tõstma, vahendab CNN Money.

  Janus Capitalis võlakirjafondi juhtiv Gross on väga pettunud, et USA Keskpank otsustas intressimäärad eelmisel nädalal tõstmata jätta. Selle asemel jättis Föderaalreserv intressid nullprotsendi juurde, kus nad on olnud juba 2008. aastast saati.
  „Minge nulli pealt kohe ära!“ kirjutas Gross eelmisel nädalal saadetud investeerimiskirjas. Ta on suhteliselt kindel, et intressimäärade tõstmine tekitaks valu. „Lühiajaline valu? Jah. Pikaajaline valu? Peaaegu kindlalt,“ kirjutas ta.
  Grossi arvamus on jätkuvalt finantsmaailmale väga tähtis. Ta kaasasutas Pimco – ühe suurema ja mõjukama võlakirjafondi maailmas. Tippajal haldas Gross Pimco populaarseimat fondi, kus oli 300 miljardit dollarit.
  Föderaalreserv otsustas eelmisel nädalal intressimäärad tõstmata jätta – keskpank viitas globaalse majandusega seotud probleemidele ja volatiilsusele aktsiaturgudel. Mitu Fedi ametnikku aga ütleb, et intressimäärasid tõstetakse millalgi sellel aastal. Keskpangal on sellel aastal ees veel kaks kokkusaamist – üks oktoobris ja teine detsembris.
  Grossi arvates peaks Fed loobuma nullprotsendilisest intressimäärast, sest see teeb kahju pensionifondidele, võtab ära ajendi säästa ja lõppkokkuvõttes mõjub majanduskasvule halvasti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Nestor: Saksa majandussurutis ei jäta Eestit puutumata
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Modera näeb uuel salapärasel lepingul edukat jätku
Automüügi kliendihaldusplatvorm Modera teatas üleeile börsiteates, et sõlmis ligi 1 miljoni eurose lepingu rahvusvahelise autotootjaga, kelle nime konfidentsiaalsuse tõttu ei avaldatud.
Automüügi kliendihaldusplatvorm Modera teatas üleeile börsiteates, et sõlmis ligi 1 miljoni eurose lepingu rahvusvahelise autotootjaga, kelle nime konfidentsiaalsuse tõttu ei avaldatud.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Hälvikparkijatest tüdinenud nõuavad liiklusseaduse muutust
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.