Mait Kraun • 24. september 2015 kell 11:36

Ka BMW sattus skandaali, aktsia kukub

Auto Bild kirjutab, et BMW mudelite heitgaaside hulgad on lubatust kõrgemad.  Foto: EPA

Ajakiri Auto Bild teatas, et Saksa autotootja BMW ühe mudeli heitgaaside hulk on Euroopa standardeid arvestades tunduvalt kõrgem, vahendab MarketWatch. BMW AG aktsia on täna kukkunud 7 protsenti.

Ajakiri teatas reedel ilmuva artikli tutvustuses, et BMW mudel X3 xDrive 20d sportmaastur, millel on diiselmootor, eraldas lubatust 11 korda rohkem lämmastikoksiidi. Autot testis rahvusvaheline organisatsioon Council on Clean Transportation. Selle organisatsiooni vihje tõttu hakati ka Volkswagenit uurima.

USA Keskkonnakaitse Amet süüdistas Volkswagenit sellise tarkvara kasutamises, mis võimaldas heitgaaside testitulemustega manipuleerida. Volkswageni enda andmetel on tarkvara paigaldatud 11 miljonisse autosse.

BMW ütles, et nemad pole testitulemusi manipuleerinud. „BMWs ei ole konkreetseid tegevusi või tehnilisi sätteid, mis mõjutaksid testides heitgaaside koguseid,“ ütles ettevõtte pressiesindaja. Ettevõtte heitgaaside süsteem on aktiivne nii testimisel kui ka tavadeedel sõites, lisas ta.

Saksamaa aga teatas, et plaanib laiendada oma uurimistööd ka teistele automarkidele peale Volkswageni.

"On selge, et Saksamaa mootorsõidukite amet keskendub lisaks Volkswagenile ka teiste autotootjate mudelitele," ütles Saksa transpordiminister Alexander Dobrindt.

Hetkel kuum