Mait Kraun • 13. november 2015 kell 6:49

Turgude kiire langus võib täna jätkuda

New Yorgi börs  Foto: EPA

Investorid kardavad, et eile järsu languse teinud USA aktsiad kukuvad täna edasi. Investorid jälgivad kiiresti langema hakanud nafta hinda ja oktoobrikuu jaemüüginumbreid, vahendab CNBC.

Eile kukkusid USA aktsiaturud ligi 1,5 protsenti, sest USA (WTI) toornafta odavnes juba mitmendat päeva järjest. Kauplejad ootavad, et WTI jõuab augustikuu põhjadeni (37,75 dollarit barrelist). Alates novembri algusest on nafta odavnenud 11 protsenti. Eilse päeva lõpuks maksis WTI toornafta 41,75 dollarit barrelist.

„Psühholoogiliselt oli 45 dollarit väga tähtis tase,“ ütles investeerimisfirma Wunderlich Securitiesi strateeg Art Hogan. „Kui hind alla selle langes, muutus WTI ja S&P500 indeksi korrelatsioon suuremaks. Oleks vaja nüüd jälgida, mis on järgmine tase. Turg peab püsima 40 dollarist üleval pool.“

Täna teatatakse USAs ka oktoobrikuu jaemüügiandmed. Investorid ootavad raportit pingsalt, sest suuremad jaemüüjad – näiteks Macy’s ja Nordstrom – on andnud turgudele hoiatussignaali. Majandusteadlased ootavad, et jaemüük kasvab 0,3 protsenti. Septembris tõusis jaemüük 0,1 protsenti.

Hetkel kuum