Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: aktsiaturul selle aasta parim nädal

  New Yorgi börs.Foto: Bloomberg

  USA aktsiad olid täna jälle tõusuteel ning Standard & Poor’s 500 tegi aasta parima nädala, vahendab Bloomberg.

  Tõusule aitasid kaasa tarbekaupade sektor ja Euroopa Keskpank, mille juht Mario Draghi vihjas edasisele majanduse stimuleerimisele.
  Aktsiaturud taastusid enamjaolt eelmise nädala langusest. Parimat minekut S&P500 indeksis jaemüüjad. Eelmisel nädalal tegi jaemüügi sektor suurima languse alates 2011. aastast. Täna aitasid sektoril tõusta Ross Stores ja Gap Inc. Nike’i 5,5 protsendiline kallinemine aitas kaasa terve tarbekaupade sektori tõusule.
  S&P500 indeks tõusis 0,4 protsenti 2089 punktini. Päeva alguses oli indeks veel 0,8 protsendiga plussis, kuid õhtul hakkas turg eesotsas energiasektoriga langema. Dow Jones lisas 0,5 protsenti ja lõpetas päeva 17 823 punktil.
  „Turud liiguvad inertsist üles, sest inimesed hakkavad harjuma intressimäärade tõusuga. Intressid aga tõusevad selle pärast, et majandus on piisavalt tugev,“ ütles investeerimisfirma Wedbush Securitiesi aktsiakaupleja Michael James.
  S&P500 indeks tegi sellel nädalal 3,3 protsendilise tõusu, mis on suurim kallinemine alates eelmise aasta detsembrist.
  WTI toornafta odavnes 0,4 protsenti ja barrel maksab 40,39 dollarit. Brenti toornafta kallines 0,6 protsenti ja ühe barreli eest tuleb välja käia 44,46 dollarit. Kulla (comex) hind odavnes 0,1 protsenti ja unts maksab 1077 dollarit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Analüütik: „Vali mind, vali minu maksud!“ – palun, ärge tehke!
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
Maailma suurim varahaldaja tõi turule bitcoini fondi
Maailma suurim fondivalitseja BlackRock tõi turule bitcoini hinda järgiva fondi, mis on mõeldud USA institutsionaalsetele klientidele, vahendab Reuters BlackRocki koduleheküljel olevat uudist.
Maailma suurim fondivalitseja BlackRock tõi turule bitcoini hinda järgiva fondi, mis on mõeldud USA institutsionaalsetele klientidele, vahendab Reuters BlackRocki koduleheküljel olevat uudist.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Eesti lahkub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina koostööformaadist
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Saksamaa külmavärinad jõudsid Eesti sauna- ja majatootjateni
Eesti eksporditurud värelevad ning tootjate pilgud pöörduvad murelikult Saksamaa poole, kus tarbijad pole 20 aastat olnud nii ebakindlad, kui on praegu. Saksamaal ja tegelikult üle Euroopa levivad üleskutsed keerata sooja vähemaks ja käia duši all ära viie minutiga, ja see mõte tekitab külmavärinaid Eesti saunatootjates.
Eesti eksporditurud värelevad ning tootjate pilgud pöörduvad murelikult Saksamaa poole, kus tarbijad pole 20 aastat olnud nii ebakindlad, kui on praegu. Saksamaal ja tegelikult üle Euroopa levivad üleskutsed keerata sooja vähemaks ja käia duši all ära viie minutiga, ja see mõte tekitab külmavärinaid Eesti saunatootjates.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.