Mait Kraun • 20. november 2015 kell 20:50

Börs: aktsiaturul selle aasta parim nädal

New Yorgi börs.  Foto: Bloomberg

USA aktsiad olid täna jälle tõusuteel ning Standard & Poor’s 500 tegi aasta parima nädala, vahendab Bloomberg.

Tõusule aitasid kaasa tarbekaupade sektor ja Euroopa Keskpank, mille juht Mario Draghi vihjas edasisele majanduse stimuleerimisele.

Aktsiaturud taastusid enamjaolt eelmise nädala langusest. Parimat minekut S&P500 indeksis jaemüüjad. Eelmisel nädalal tegi jaemüügi sektor suurima languse alates 2011. aastast. Täna aitasid sektoril tõusta Ross Stores ja Gap Inc. Nike’i 5,5 protsendiline kallinemine aitas kaasa terve tarbekaupade sektori tõusule.

S&P500 indeks tõusis 0,4 protsenti 2089 punktini. Päeva alguses oli indeks veel 0,8 protsendiga plussis, kuid õhtul hakkas turg eesotsas energiasektoriga langema. Dow Jones lisas 0,5 protsenti ja lõpetas päeva 17 823 punktil.

„Turud liiguvad inertsist üles, sest inimesed hakkavad harjuma intressimäärade tõusuga. Intressid aga tõusevad selle pärast, et majandus on piisavalt tugev,“ ütles investeerimisfirma Wedbush Securitiesi aktsiakaupleja Michael James.

S&P500 indeks tegi sellel nädalal 3,3 protsendilise tõusu, mis on suurim kallinemine alates eelmise aasta detsembrist.

WTI toornafta odavnes 0,4 protsenti ja barrel maksab 40,39 dollarit. Brenti toornafta kallines 0,6 protsenti ja ühe barreli eest tuleb välja käia 44,46 dollarit. Kulla (comex) hind odavnes 0,1 protsenti ja unts maksab 1077 dollarit.

Hetkel kuum