Pille Ivask • 28. jaanuar 2016
Jaga lugu:

Google sattus maksupettusega uurimise alla

Google uurimise all seoses maksupettusega.  Foto: epa

Google on Itaalias uurimise all, sest võis maksudest kõrvale hiilida, vahendab Bloomberg.

Väidetavalt on Google Itaalias ajavahemikul 2009–2013 maksmata jätnud 250 miljonit eurot. Asjaga kursis olevate inimeste sõnul on tegu umbes viiendikuga Google'i müügitulemusest Itaalias möödunud aastal.

Itaalia finantspolitsei teatab allikate sõnul Google'it maksunõudest lähitundidel.

Google’i kõneisik teatas omakorda, et Google maksab makse igas riigis, kus ta tegutseb, ning teeb uurimise asjus kindlasti ametivõimudega koostööd. Itaalia maksuameti esindaja keeldus teemat kommenteerimast.

Eelmisel nädalal nõustus Google’i emafirma Alphabet Suurbritanniale tagasi maksma 130 miljoni naela ehk 186 miljoni dollari suuruse maksuvõla. Google teatas, et Suurbritannia maksudele lähenetakse uut moodi ning tagasimakse kokkulepe ulatub aastasse 2005.

Jaga lugu:
Hetkel kuum