Mait Kraun • 28. aprill 2016 kell 21:01

Börs: kahe kuu suurim langus

New Yorgi börs  Foto: EPA

Aktsiaturud olid üle maailma languses, sest ettevõtete kvartalitulemused valmistasid pettumuse, vahendab Bloomberg.

Eile päeva alguses hakkasid aktsiad langema, sest Jaapani Keskpank teatas, et stimuleerimismeetmeid ei laiendata. Hiljem järgnesid oodatust kehvemad ettevõtete tulemused ning Dow Jonesi indeks langes enim alates 23. veebruarist. Lisaks teatas Carl Icahn, et müüs Apple’i osaluse, mis pani õunafirma aktsia langema. Dollari odavnemine pani toorained kallinema. Turvasadama varade väärtus tõusis.

„Ma olen üllatunud, et turg rohkem pole langenud. Tulemused on olnud väga keskpärased. Oleme palju näinud ka halbu tulemusi,“ ütles investeerimisfirma Robert W. Bairdi aktsiakaupleja Michael Antonelli. „Tundub, et tõus on veidi ära kulunud.“

Standard & Poor’s 500 indeks odavnes 0,9 protsenti, mis on suurim langus alates 7. aprillist. Aprillis on indeks tõusnud 0,8 protsenti. Dow Jones lange 240 punkti ja jõudis kolme nädala madalaima tasemeni.

WTI toornafta kallines 1,2 protsenti ja Brent lisas 1,6 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks vastavalt 45,88 ja 47,93 dollarit. Kulla hind tõusis 1,4 protsenti ja unts maksab 1266 dollarit.

Hetkel kuum