Pille Ivask • 13. mai 2016 kell 5:35

Apple investeeris Uberi konkurenti miljardi

Takso  Foto: epa

Apple investeeris Uberi Hiina turu suurimasse konkurenti Didisse miljard dollarit, vahendab Bloomberg.

Apple’i investeering Didisse tähendab ühtlasi seda, et Uberil läheb üha raskemaks Hiinas turuosa võita. Uberile kuulub Hiinas praegu väga väike turuosa ning ettevõte püüab kaasata võimalikult palju investeeringuid, et autojuhte enda ridadesse saada.

Apple’i investeering tuleb aga ajal, mil ettevõte on suure laienemissurve all seoses iPhone’i kukkuvate müüginumbritega. Ettevõtte juht Tim Cook on väitnud, et Apple võib kasutada 200 miljardit dollarit vaba raha erinevateks investeeringuteks.

Ühtlasi põhjendas Cook, miks Apple just Didisse investeerida otsustas. „Meile avaldab muljet nende ärimudel ning see, kuidas nad oma ettevõtte üles on ehitanud. Me ootame huviga, et saaksime nende kasvu edaspidi toetada,“ teatas ta.

Sõidujagamisteenus Didi loodi möödunud aastal, kui kaks eraldi teenust, mida pakkusid Tencent ja Alibaba, ühinesid. Didi on Hiinas laialt levinud ning tegutseb juba 400 linnas. Teenust kasutab 14 miljonit autojuhti ning selle vahendusel tehakse Hiinas 11 miljonit sõitu päevas. Kokku kasutab Didit juba üle 300 miljoni inimese.

Hetkel kuum