USA naftafirmad lähevad üksteise järel pankrotti

16. mai 2016, 20:18
Naftatootmine USAs
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160516/BORS/160519761/AR/0/AR-160519761.jpg

Nafta hinnatõus tuli mitmete firmade jaoks liiga hilja – paljudel ettevõtetel on võlaprobleem kasvanud üle pea, vahendab CNN Money.

Nafta hinnalanguse värskeim ohver on SandRidge Energy, mis kuulutas pankroti välja esmaspäeval. Ettevõttel oli kokku 4 miljardi dollari ulatuses võlgasid. Ühtlasi on SandRidge USA suuruselt teine naftafirma, mis on pankroti välja kuulutanud, selgub CNNi andmetest.

Viimastel päevadel on ka mitmeid teisi USA naftafirmasid tabanud sama saatus. Eelmisel nädalal teatas pankrotist Linn Energy, millel oli 10 miljardit võlgasid. Pühapäeval teatas halvast uudisest Breitburn Energy Partners.

See on märk, et ettevõtetel on jätkuvalt raskusi, vaatamata sellele, et nafta hind on veebruari keskpaigast tõusnud juba 80 protsenti. Probleemiks on rahavoogude vähenemine - madalate hindade tõttu kärbiti ka tootmist. See aga tähendab, et võlgade maksmine muutub raskemaks. Vaid mõni aasta tagasi võtsid naftafirmad ohtralt võlgasid.

Õigusfirma Haynes and Boone andmetel on USAs sel aastal pankrotti läinud juba 29 nafta- ja maagaasiettevõtet. Alates eelmise aasta algusest ulatub firmade arv juba 64-ni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. May 2016, 20:18
Otsi:

Ava täpsem otsing