Birjo Must • 27. juuni 2016 kell 11:11

Soros panustas naela tõusule

Miljardär George Soros  Foto: Reuters/Scanpix

Miljardär George Soros ei panustanud küll vahetult enne Brexiti hääletust naela tõusule, kuid lõikas kasu teistest langusele panustavatest tehingutest, teatas tema kõneisik.

1992. aastal Briti naela langusele panustamisega kuulsust kogunud miljardär seekord sarnaseid panuseid ei teinud. "George Soros ei spekuleerinud naela kursi vastu, kuna ta arvas, et Suurbritannia otsustab Euroopa Liitu jääda," märkis kõneisik.Tegelikult hoidis ta hoopis pikka positsiooni ehk panustas naela tõusule. 

"Sellegipoolest, kuna tal on maailma turgude suhtes küllaltki negatiivne väljavaade, siis võitis härra Soros oma teistest investeeringutest," lisas ta.

Samas hoiatas Soros mõni päev enne rahvahääletust, et nael võib USA dollari suhtes kukkuda enam kui 20%, kuna inimesed alahindavad Brexiti tõelist mõju. Reedel langeski naela kurss 8,1% ning jõudis 31 aasta madalaimale tasemele. Langus jätkus ka täna.

"Nüüd on realiseerunud katastroofiline stsenaarium, mida paljud kartsid. See teeb Euroopa Liidu lagunemise praktiliselt pöördumatuks," teatas Soros 25. juunil. Tema sõnul on selle mõju reaalmajandusele võrreldav ainult 2007.-2008. aasta finantskriisiga.

Hetkel kuum