Mait Kraun • 21 juuli 2016

Börs: aktsiaturud taandusid rekordtasemetelt

New Yorgi börs  Foto: epa

Aktsiaturud taandusid rekordtasemetelt, Euroopa Keskpank oli oodatust tagasihoidlikum ning investorid muretsevad kõrgete hindade pärast, kirjutab Bloomberg.

Standard & Poor’s 500 indeks saavutas eile rekordi, aga oli täna langemas. Kõige rohkem odavnesid lennufirmad. Ka Euroopa aktsiaturud langesid. USA 10-aastaste võlakirjade tootlus alanes ja nafta hind kukkus alla 45 dollari barrelist.

Aktsiate langus kiirenes pärast seda, mil Euroopa Keskpank avalikustas oma edasised plaanid. Investorid lootsid, et keskpank plaanib veidi agressiivsemaid samme.

Ettevõtete kvartalitulemused on olnud aga oodatust paremad ja tänu sellele ületasid aktsiaindeksid ka sellel nädalal rekordeid. Samas on hinnatasemed jätkuvalt suhteliselt kõrged ning paljud analüütikud hoiatavad, et see võib pärssida pikaajalist tootlust aktsiaturul.

„Investorid kardavad, et hinnatasemed on veidi kõrgeks muutunud,“ ütles investeerimisfirma Private Client Groupi fondihaldur Jim Davis. „Tulemuste hooaeg on turgude suhtes olnud sõbralik. Lisaks sellele on aidanud ka positiivsed majandusandmed, mis on tähelepanu riskidelt kõrvale juhtinud.“

S&P 500 indeks langes 0,4 protsenti 2165 punktini. Dow Jones lõpetas 9 päeva kestnud tõusu odavnes samuti 0,4 protsenti. S&P 500 indeksi hinna ja kasumi suhe tõusis nädal aega tagasi üle 20ne.

WTI toornafta barrelihind langes alla 45 dollari ning Brent kaupleb 46 dollari juures. Kulla hind tõusis 0,9 protsenti 1330 dollarini untsist.

Hetkel kuum