• Jaga lugu:

  Harju Elektri kasum ja käive kerkisid

  Harju Elektri peadirektor Andres AllikmäeFoto: Andras Kralla

  Tallinna börsil noteeritud Harju Elektri teise kvartali majandustulemustest selgub, et ettevõtte puhaskasum ja käive tegid möödunud kolme kuu jooksul läbi tõusu, märkimisväärselt kasvas aga poolaasta kasum.

  Harju Elektri teise kvartali puhaskasum oli 1,67 miljonit eurot, mis on 6 protsenti suurem kui eelmise aasta samal ajal. Poolaasta kasumiks oli aga 2 miljonit eurot, mis on ligi 26 protsendi võrra mullusest suurem. Samuti kasvas 4 protsendi võrra ettevõtte käive, mis oli möödunud kvartalis 17,2 miljonit eurot. Börsifirma aktsia on tänase uudise valguses 1,2 protsendiga plussis.
  Börsiteatest selgub, et börsifirma käibest saadi enamus ehk 93 protsenti tootmisest. Kinnisvara ja muud tegevusalad andsid ülejäänud osa käibest. „Teises kvartalis on kasvanud elektriseadmete müük ning seoses uue rendipinna lisandumisega eelmisel aastal oleme suurendanud ka oma renditulu,“ ütles Harju Elektri juhataja Andres Allikmäe.
  Kontserni tulemusi aitas parandada ka väljastpoolt Eestit saadud käive, mis moodustas eelmises kvartalis 81 protsenti kogukäibest. „Enamik meie alla kuuluvaid ettevõtteid on suutnud oma Soome turu müügimahtu suurendada ning samas on see turg ka ise kasvanud,“ selgitas Allikmäe, lisades, et eelmises kvartalis müüdi Soome turule 72 protsenti Harju Elektri toodetest ja teenustest.
  Seejuures väheneb aga jätkuvalt vähenemas käive koduturult Eestis. Kontsern müüs aruandekvartalis Eesti turule vähem kui viiendiku oma toodetest ja teenustest ning poolaastaga on Eesti turu osakaal vähenenud 2 protsendipunkti võrra.
  Ettevõte optimeerib aktiivselt tootmist, mis on toonud kaasa töötajate arvu kahanemise. Selle aasta teises kvartalis töötas börsifirmas keskmiselt 454 inimest, mis on 27 võrra väiksem number kui mullu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.