• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Analüütik: nafta hind muutub väga volatiilseks

  Naftatootmine USAs.Foto: Bloomberg

  Bank of America Merrill Lynchi analüütik usub, et nafta hind hakkab praeguselt tasemelt küll kerkima, ent kukub taas.

  “Teise poolaasta puhul näeme me praegu hinna põhja,” lausus Bank of America Merrill Lynchi tooraineturgude ekspert Francisco Blanch. “Arvame, et see, mis praegu toimub, on väga hooajaline. Pakkumine langeb tegelikult päris kiiresti, nõudlus aga kasvab ning see viib turu omakorda defitsiiti,” jätkas ta. Selline tendents peaks panga hinnangul kestma mitu kvartalit järjest ning päädima sellega, et järgmisel aastal kerkib musta kulla barreli hind juba 70 dollarini.
  Paljud analüütikud on rääkinud naftaturu stabiliseerumisest aasta teises pooles, ent vähemalt seni pole see reaalsuses kajastunud. Pigem on turujälgijad näidanud välja suurt imestust selle üle, et midagi eriti muutnud pole.
  Blanch märkis, et praegune volatiilne olukord naftaturul on vesi saudide veskile, kuna kiiresti muutuvad hinnad toovad kaasa investeeringute vähenemise ning see võimaldab Saudi Araabial saada naftaturul suurema turuosa.
  Analüütik märkis veel, et järgmise kolme-nelja aasta jooksul on nafta hind väga muutlik, langedes 25-30 dollarini barrelist ning seejärel tõustes 80 või koguni 90 dollarini barrelist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.