• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs rõõmustas Rootsi SCA poolitamise plaani üle

  Rootsi hügieenitoodete ja metsanduskontsern Svenska Cellulosa AB teatas täna, et taotleb aktsionäridelt heakskiitu plaanile lüüa firma kaks tegevusala lahku ja kumbki haru börsil eraldi noteerida.

  Teade kergitas SCA Stockholmi börsil täna 12%.
  Põhjendus on, et see võimaldaks mõlemal harul rohkem kasvada ja tooks ühtlasi paremini välja kummagi tegevusala iseseisva väärtuse.
  SCA käibest annavad hügieenitooted nagu tualettpaber ja pabertaskurätikud ligi 85%.
  Firma ettepanek on, et SCA tänased aktsionärid saavad uue hügieenitoodete firma aktsiaid, mille peakorter saab olema Stockholmis. Metsatööstuse haru säilitab nime SCA.
  „Pärast põhjalikku analüüsi jõudsime järeldusele, et SCA poolitamine kaheks eraldi börsifirmaks on parim viis jätkata aktsionäridele väärtuse loomist, tuua kasu klientidele ja edasi areneda,“ ütles tegevjuht Magnus Groth pressiteate vahendusel
  SCA, mis on Euroopa suurim erametsaomanik, paneb tuleval aastal toimuva üldkoosoleku ajaks oma ettepaneku kokku, et taotleda sellele aktsionäride heakskiitu. Firma poolitamine tahetakse lõpule viia tuleva aasta lõpuks.  
  Firma kaheks löömise idee on varemgi kõlanud, kuid endine tegevjuht Jan Johansson lükkas selle korduvalt tagasi. Ta ei olnud selle sammu mõttekuses veendunud. Võimalus tekkis koos Johanssoni lahkumisega, vahendas Bloomberg.
  Endise SCA investori Stefan Anderssoni kommentaari saab lugeda siit
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Munger: olukord turgudel on metsikum kui 90ndate lõpus
Berkshire Hathaway asejuht ja Warren Buffetti parem käsi Charlie Munger ütles täna, et osa turge on metsikult ülehinnatud ning praegune keskkond on isegi hullumeelsem kui tehnoloogiamull 1990ndate lõpus, vahendab Bloomberg.
Berkshire Hathaway asejuht ja Warren Buffetti parem käsi Charlie Munger ütles täna, et osa turge on metsikult ülehinnatud ning praegune keskkond on isegi hullumeelsem kui tehnoloogiamull 1990ndate lõpus, vahendab Bloomberg.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Vallaisade palgad tegid meeletu hüppe, rikkamad saavad 5000 eurot kuus
Valimiste järel on vallavanemate palku tõstetud kohati isegi üle 25 protsendi. Rikaste valdade juhid saavad nüüdsest 5000 eurot kuus, väiksemate ja vaesemate valdade juhid peavad hakkama saama aga 2000 euro suuruse tasuga.
Valimiste järel on vallavanemate palku tõstetud kohati isegi üle 25 protsendi. Rikaste valdade juhid saavad nüüdsest 5000 eurot kuus, väiksemate ja vaesemate valdade juhid peavad hakkama saama aga 2000 euro suuruse tasuga.