• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aasia turud kosuvad

  Investor Hiinas Shanghais.Foto: Reuters/Scanpix

  Jaapani ja Austraalia börsid lõpetavad punases nädala kerge tõusuga, seda peamiselt tekkinud lootuse tõttu, et Föderaalreserv jätab sel aastal baasintressimäärad siiski tõstmata.

  Jaapani börsiindeks Nikkei 225 tõusis 0,4 protsenti ning Austraalia S&P/ASX 200 kerkis 1,1 protsendi võrra. Plussis olid ka Singapuri turud.
  USA jaekaubanduse ning tööstussektori kesised tulemused andsid investoritele lootust, et USA Keskpank ei tõsta veel järgmise nädala kohtumisel baasintressimäärasid. Samuti vähenes tõenäosus, et intressid kerkivad detsembris – kui enne usuti seda 58,5protsendilise tõenäosusega, siis nüüd on see number 49,7 protsenti. Jaapanis oodatakse aga keskpangalt intressimäärade edasist alandamist.
  Lootuse tugevnemise peale on tugevnema hakanud ka USA võlakirjad, samas kui dollar nõrgeneb. Börsiindeks S&P 500 tõusis eile protsendi võrra. Kuld, mis tavaliselt peaks ennustama halbu aegu börsidel, kaotas aga väärtusest 0,6 protsenti.
  Jeen dollari suhtes tugevneb ning viimase eest saab praegu osta 102,08 Jaapani rahaühikut.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.