Indrek Mäe • 16. september 2016 kell 8:15

Aasia turud kosuvad

Investor Hiinas Shanghais.  Foto: Reuters/Scanpix

Jaapani ja Austraalia börsid lõpetavad punases nädala kerge tõusuga, seda peamiselt tekkinud lootuse tõttu, et Föderaalreserv jätab sel aastal baasintressimäärad siiski tõstmata.

Jaapani börsiindeks Nikkei 225 tõusis 0,4 protsenti ning Austraalia S&P/ASX 200 kerkis 1,1 protsendi võrra. Plussis olid ka Singapuri turud.

USA jaekaubanduse ning tööstussektori kesised tulemused andsid investoritele lootust, et USA Keskpank ei tõsta veel järgmise nädala kohtumisel baasintressimäärasid. Samuti vähenes tõenäosus, et intressid kerkivad detsembris – kui enne usuti seda 58,5protsendilise tõenäosusega, siis nüüd on see number 49,7 protsenti. Jaapanis oodatakse aga keskpangalt intressimäärade edasist alandamist.

Lootuse tugevnemise peale on tugevnema hakanud ka USA võlakirjad, samas kui dollar nõrgeneb. Börsiindeks S&P 500 tõusis eile protsendi võrra. Kuld, mis tavaliselt peaks ennustama halbu aegu börsidel, kaotas aga väärtusest 0,6 protsenti.

Jeen dollari suhtes tugevneb ning viimase eest saab praegu osta 102,08 Jaapani rahaühikut.

Hetkel kuum