Mait Kraun • 30. september 2016 kell 18:34

Börs: aktsiaturgudel on optimism tagasi

New Yorgi börs  Foto: EPA

Reedel olid aktsiaturud tõusmas, sest spekuleeritakse, et Deutsche Bank peab maksma USA justiitsministeeriumile tunduvalt vähem trahve, vahendab Bloomberg.

Dow Jonesi indeks lisas 160 punkti ning tõusu juhtisid finantssektori ettevõtted. Riigivõlakirjade ja kulla hinnad langesid, sest investorite nõudlus niinimetatud turvasadama varade järele vähenes. Nafta hind lõpetas septembri plussis, sest OPEC otsustas tootmist vähendada.

Agence France-Presse teatas, et USA justiitsministeerium ja Deutsche Bank on jõudmas kokkuleppeni, mille kohaselt peab pank tasuma 14 miljardi dollari suurusest nõudest vaid 5,4 miljardit. Prantsuse väljaanne tsiteeris asjaga kursis olevate inimeste ütlusi, kes soovisid jääda anonüümseks.

Deutsche Banki aktsia reageeris kiire tõusuga ning kauplemispäeva lõpuks oli aktsia tõusnud 6,4 protsenti, mis on suurim kasv alates aprillist.

„Investorid saavad veidi aru, et Deutsche Bank ei ole Lehman,“ ütles investeerimisfirma Oppenheimer & Co turustrateeg John Stoltzfus. „Pangad suudavad pärast finantskriisi sellistes olukordades paremini toime tulla.“

MSCI maailma aktsiate indeks tõusis reedel 0,2 protsenti ning kvartaliga on indeks lisanud juba 4,8 protsenti. S&P 500 indeks kallines 0,5 protsenti 2168 punktini. Indeks on tõusnud juba neli kvartalit järjest. Finantssektori aktsiad tegid indeksis kahe kuu parima päeva. Dow Jones kallines 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 18 308 punktil.

WTI toornafta hind tõusis 0,9 protsenti ja Brent lisas 0,8 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks vastavalt 48,24 ja 50,19 dollarit. Kulla hind langes 0,3 protsenti 1315 dollarini untsist.

Hetkel kuum