• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: aktsiaturgudel on optimism tagasi

  New Yorgi börsFoto: EPA

  Reedel olid aktsiaturud tõusmas, sest spekuleeritakse, et Deutsche Bank peab maksma USA justiitsministeeriumile tunduvalt vähem trahve, vahendab Bloomberg.

  Dow Jonesi indeks lisas 160 punkti ning tõusu juhtisid finantssektori ettevõtted. Riigivõlakirjade ja kulla hinnad langesid, sest investorite nõudlus niinimetatud turvasadama varade järele vähenes. Nafta hind lõpetas septembri plussis, sest OPEC otsustas tootmist vähendada.
  Agence France-Presse teatas, et USA justiitsministeerium ja Deutsche Bank on jõudmas kokkuleppeni, mille kohaselt peab pank tasuma 14 miljardi dollari suurusest nõudest vaid 5,4 miljardit. Prantsuse väljaanne tsiteeris asjaga kursis olevate inimeste ütlusi, kes soovisid jääda anonüümseks.
  Deutsche Banki aktsia reageeris kiire tõusuga ning kauplemispäeva lõpuks oli aktsia tõusnud 6,4 protsenti, mis on suurim kasv alates aprillist.
  „Investorid saavad veidi aru, et Deutsche Bank ei ole Lehman,“ ütles investeerimisfirma Oppenheimer & Co turustrateeg John Stoltzfus. „Pangad suudavad pärast finantskriisi sellistes olukordades paremini toime tulla.“
  MSCI maailma aktsiate indeks tõusis reedel 0,2 protsenti ning kvartaliga on indeks lisanud juba 4,8 protsenti. S&P 500 indeks kallines 0,5 protsenti 2168 punktini. Indeks on tõusnud juba neli kvartalit järjest. Finantssektori aktsiad tegid indeksis kahe kuu parima päeva. Dow Jones kallines 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 18 308 punktil.
  WTI toornafta hind tõusis 0,9 protsenti ja Brent lisas 0,8 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks vastavalt 48,24 ja 50,19 dollarit. Kulla hind langes 0,3 protsenti 1315 dollarini untsist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Hiina eemaldas Leedu oma tollisüsteemist
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.