• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: Deutsche Bank külvab hirmu

  New Yorgi börsFoto: Bloomberg

  USA aktsiaturud langesid, sest investorid kardavad, et Deutsche Banki probleemid levivad globaalsesse finantssektorisse, vahendab Bloomberg.

  Finantssektor odavnes kokku 1,5 protsenti ja Standard & Poor’s 500 indeks kukkus 0,9 protsenti, 2151 punktile. Dow Jonesi indeks langes 1,1 protsenti ja lõpetas päeva 18 143 punktil. Nasdaq Composite kaotas 0,9 protsenti. Tänane kauplemisaktiivsus oli tavapärasest veidi kõrgem.
  „Finantssektoris on nüüd probleeme,“ ütles investeerimisfirma Frank Capital Partnersi portfellihaldur Key Biscayne. „Aktsiaturul ei ole volatiilsust ega hirmu. Deutsche Banki ümber toimuv on pannud pigem mõne investori muretsema, et aktsiate hinnatasemed on liiga kõrged. See ei tee asja USA pankade jaoks lihtsamaks, arvestades seda, et Wells Fargol on juba probleeme.“
  S&P 500 indeksi ettevaatav hinna ja kasumi suhe on praegu 18,4 – see on kõrgeim näitaja alates 2002. aastast. Neljapäeval langes indeks allapoole 50 päeva keskmist hinda.
  WTI toornafta barrel maksis päeva lõpuks 47,58 dollarit ja Brenti oma 48,90 dollarit. Nafta hind hakkas eile tõusma, sest Alžeerias toimunud kohtumisel jõudsid OPECi liikmed kokkuleppele, et tootmist kärbitakse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Põllumajanduse esindajad kritiseerivad valitsuse kliimaseisukohta
Valitsuse kliimaseisukoht seab toidutootmise löögi alla, samuti puudub mõjuanalüüs, teatas põllumajandus-kaubanduskoda.
Valitsuse kliimaseisukoht seab toidutootmise löögi alla, samuti puudub mõjuanalüüs, teatas põllumajandus-kaubanduskoda.
OPEC+ otsustas tootmise tõstmist jätkata Nafta hind reageeris langusega
OPEC ja selle liitlased jõudsid kokkuleppele, et jätkata naftatootmise tõstmist, kuigi turud ootasid vastupidist sammu, vahendab Bloomberg.
OPEC ja selle liitlased jõudsid kokkuleppele, et jätkata naftatootmise tõstmist, kuigi turud ootasid vastupidist sammu, vahendab Bloomberg.