Mait Kraun • 30. september 2016 kell 3:28

Börs: Deutsche Bank külvab hirmu

New Yorgi börs  Foto: Bloomberg

USA aktsiaturud langesid, sest investorid kardavad, et Deutsche Banki probleemid levivad globaalsesse finantssektorisse, vahendab Bloomberg.

Finantssektor odavnes kokku 1,5 protsenti ja Standard & Poor’s 500 indeks kukkus 0,9 protsenti, 2151 punktile. Dow Jonesi indeks langes 1,1 protsenti ja lõpetas päeva 18 143 punktil. Nasdaq Composite kaotas 0,9 protsenti. Tänane kauplemisaktiivsus oli tavapärasest veidi kõrgem.

„Finantssektoris on nüüd probleeme,“ ütles investeerimisfirma Frank Capital Partnersi portfellihaldur Key Biscayne. „Aktsiaturul ei ole volatiilsust ega hirmu. Deutsche Banki ümber toimuv on pannud pigem mõne investori muretsema, et aktsiate hinnatasemed on liiga kõrged. See ei tee asja USA pankade jaoks lihtsamaks, arvestades seda, et Wells Fargol on juba probleeme.“

S&P 500 indeksi ettevaatav hinna ja kasumi suhe on praegu 18,4 – see on kõrgeim näitaja alates 2002. aastast. Neljapäeval langes indeks allapoole 50 päeva keskmist hinda.

WTI toornafta barrel maksis päeva lõpuks 47,58 dollarit ja Brenti oma 48,90 dollarit. Nafta hind hakkas eile tõusma, sest Alžeerias toimunud kohtumisel jõudsid OPECi liikmed kokkuleppele, et tootmist kärbitakse.

Hetkel kuum