Kadi Neemre • 28. oktoober 2016 kell 20:14

Börs: Hillary Clintoni uus e-maili skandaal kukutas turge

Nädal lõppes turgudele languses  Foto: EPA

USA turud lõpetasid nädala languses peale FBI teadaannet, mille kohaselt uuritakse uusi Hillary Clintoniga seotud e-maile.

Dow Jones tegi uudise peale ligi 75 punktise languse, kuid taastus sügavast langusest peagi ligi 40 punktise tõusuga.

Hillary Clinton juhtis üsna suure edumaaga. See uudis kahandab kahtlemata tema edumaad, kuid enamus investoritest usub jätkuvalt, et ta võidab 8.novembri valimised,” märkis FBN Securities turustrateeg Jeremy Klein.

“Turud on kangekaelselt panustanud Hillary Clintoni võidule. Kui midagi peaks juhtuma, mis seda tulemust võiks ähvardada, siis see oleks turgudele valusaks löögiks, arvestades ebakindlust, mis ümbritseb Donald Trumpi fiskaalpoliitikat,” kommenteeris Federated Investorsi aktsiastrateeg Phil Orlando.

UBSi NYSE juhi Art Cashini sõnul on turud mures selle pärast, kuidas kavatseb FBI juhtumi kõigest 11 päevaga, mis on veel valimisteni jäänud, lahendada.

Majandusuudiste poole pealt kasvas USA majandus kolmandas kvartalis aastalõikes 2,9%, selgub USA Kaubandusministeeriumi andmetest; tegemist on kiireima majanduskasvuga viimase kahe aasta jooksul. Reutersi küsitletud analüütikud prognoosisid SKP kasvuks kolmandas kvartalis 2,5%. Hoolimata tagasihoidlikust tarbijate kulutustemahust, peletab kolmanda kvartali majanduskasv hirmud majanduslanguse ees. Esimesel poolaastal on majandus keskmiselt kasvanud 1,1%.

Ettevõtted aga jätkasid kvartalitulemuste avaldamist. Energiahiidude Chevroni ja Exxon Mobili tulemused vastasid osaliselt ootustele. Teistest ettevõtetest avaldasid oma tulemused veel AbbVie, Hershey ja Goodyear Tire.

USA toornafta detsembrifutuurid kukkusid 2,1% ehk 1,04 dollarit 48,68 dollarile barreli eest.

Kulla detsembrifutuurid kasvasid 13,30 dollarit ning untsi hinnaks kujunes 1282,60 dollarit.

Dow Jones kukkus 0,05% ning sulgus 18161,19 punktil. S&P 500 kukkus 0,31% ning lõpetas päeva 2126,41 punktil. Nasdaq sulgus 0,50% langusega 5190,10 punktil.

Hetkel kuum