• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: mure valimiste pärast veab turge alla

  New Yorgi börsFoto: Bloomberg

  Aktsiaturud odavnesid ning võlakirjade hinnad tõusid, sest turud muretsevad jätkuvalt presidendivalimiste pärast, vahendab Bloomberg.

  Standard & Poor’s 500 indeks langes juba seitsmendat päeva järjest – viimati juhtus nii 2011. aastal, mil Euroopas oli võlakriis. Investorite nõudlus niinimetatud turvasadama varade – kulla, võlakirjade ja jeeni – vastu suurenes. Nafta hind kukkus, sest USA varud kasvasid.
  Täna avalikustas oma rahapoliitika otsuse ka Föderaalreserv. Ootuspäraselt jäeti intressid samale tasemele ning avalduse sisu ei valmistanud üllatust. Teisalt anti peenelt märku, et detsembris ollakse valmis intresse tõstma.
  „Praegu me näeme kombinatsiooni ebakindlusest ja passiivsusest, mis tuleneb presidendivalimiste lähenemisest,“ ütles investeerimisfirma JonesTrading Institutional Servicesi strateeg Yousef Abbasi. „Inimesed maandavad riske ja vahepeal tähendab see kõrvaltvaatajaks jäämist.“
  MSCI maailma aktsiate indeks langes 0,7 protsenti ja jõudis madalaima tasemeni alates juulist. S&P 500 indeks kukkus samuti 0,7 protsenti ja lõpetas päeva 2097 punktil. Stoxx Europe 600 indeks tegi kahe aasta pikima languse.
  Kulla hind tõusis 1,6 protsenti ja jõudis 1308 dollarini untsist, mis on kõrgeim tase alates 3. oktoobrist.
  „Turul on palju närvilisust ja mõeldakse, et Trump võib valimised võita. See surub kulla hinda üles,“ ütles Optionsellers.comi asutaja James Cordier.
  WTI toornafta hind langes 2,9 protsenti ja päeva lõpuks maksis barrel 45,34 dollarit. Brent kukkus 2,7 protsenti 46,86 dollarini barrelist. USA naftavarud tõusid eelmisel nädalal 3,1 protsenti, selgub EIA andmetest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.