• Jaga lugu:

  Jaapani aktsiaturud kimasid Aasias esikohale

  Motosport.Foto: EPA

  Jaapani aktsiaturg tegi teistele Aasia turgudele täna silmad ette, sest värskelt avalikustatud majandusandmed olid head ning jeen odavneb, vahendab MarketWatch.

  Nikkei Stock Average tõusis täna 1,7 protsendi võrra 17 672 punktini. Teised Aasia turud olid peamiselt languses – Austraalia S&P/ASX 200 langes 0,5 protsenti, Singapuri FTSE Straits Times indeks odavnes 0,9 protsenti ja Hongkongi Hang Seng kaotas 1,3 protsenti.
  Täna Jaapanis ilmunud valitsuse andmetest selgus, et riigi majandus kasvas kolmandas kvartalis (eelmise aasta sama ajaga võrreldes) 2,2 protsendi võrra. Wall Street Journali küsitletud ökonomistid prognoosisid 0,9protsendilist kasvu.
  Jaapani jaoks on tegemist kolmanda kvartaliga järjest, mil majandus kasvab. Olukord on tunduvalt paranenud, sest viimased kolm aastat on Jaapan sisuliselt paigal tammunud.
  Jaapani majandus peaks järk-järgulist taastumist jätkama, ütles riigi majandusminister Nobuteru Ishihara. „Tööturu olukord ja palgakasv paranevad,“ ütles ta.
  Aktsiatele on hästi mõjunud ka odavnev jeen. Täna on dollar jeeni tugevnenud 0,7 protsenti ja see on aidanud eksportijaid. Näiteks Mazda aktsia on täna tõusnud 5,7 protsenti ja Toshiba on lisanud ligi protsendi.
  Teised Aasia turud langesid eelkõige seetõttu, et Donald Trumpi presidentuur peaks kaasa tooma majanduskasvu ja seeläbi ka kõrgemad intressimäärad, mis vähendaks arenevate turgude varade atraktiivsust, ütles Nomura Securitiesi aktsiastrateeg Mixo Das.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Alliksaar: hinnad kerkivad, kuid pelgalt see ei pruugi õnne õuele tuua
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Nokia kasumiüllatus julgustas analüütikuid hinnasihte tõstma
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Pfizer ja Moderna tõstsid koroonavaktsiini hinda
Vaktsiinitootja Pfizer tõstis Euroopa uutes tarnelepingutes COVID-19 koroonavaktsiini hinda enam kui veerandi võrra ja Moderna üle kümnendiku võrra, kirjutab Financial Times.
Vaktsiinitootja Pfizer tõstis Euroopa uutes tarnelepingutes COVID-19 koroonavaktsiini hinda enam kui veerandi võrra ja Moderna üle kümnendiku võrra, kirjutab Financial Times.
Kirju taustaga ärimees sai maksuameti üle väikese võidu Kohtuvaidlus on kestnud pea 10 aastat
Eile jõudis järgmisesse etappi Toomas Tammele kuuluva ettevõtte T.R. Tamme Auto pea kümne aasta eest alanud kohtuvaidlus maksuametiga. Tamm on pikalt üritanud tõestada, et ta pole maksupettuses osalenud ning nüüd tühistaski kohus suurema osa nõudest, kuigi pettuse toimumises ei kahtle.
Eile jõudis järgmisesse etappi Toomas Tammele kuuluva ettevõtte T.R. Tamme Auto pea kümne aasta eest alanud kohtuvaidlus maksuametiga. Tamm on pikalt üritanud tõestada, et ta pole maksupettuses osalenud ning nüüd tühistaski kohus suurema osa nõudest, kuigi pettuse toimumises ei kahtle.