Pille Ivask • 8. detsember 2016 kell 7:30

Jaapani majanduskasv oodatust palju nõrgem

Jaapani jeen  Foto: epa

Jaapani majandus kasvas kolmandas kvartalis aastases võrdluses üksnes 1,3%, analüütikud ootasid 2,2% suurust tõusu, vahendab MarketWatch.

Kapitalikulutused vähenesid kolmandas kvartalis 0,4% võrra, analüütikud olid ennustanud, et aastases võrdluses jäävad kulutused samaks. Nii terase- kui ka kinnisvaraettevõtted vähendasid möödunud kvartalis kulutusi.

Positiivse aspektina võib välja tuua asjaolu, et tarbijakulutused suurenesid veidi, kuid sellest on siiski vähe, mistõttu kardavad analüütikud, et varem prognoositud majanduskasv jääb ilmselt kiduraks.

“Kapitali- ning tarbijakulutused on sisemajanduse käekäigu peamised näitajad ning ma ei ole praegu küll veendunud, et mõlemad tulevikus taastuksid,” kommenteeris Mizuho Securitiesi analüütik Norio Miyagawa. “Valitsus küll stimuleerib majandust ning jeen on nõrk, ent majandus kasvab aeglaselt, “ prognoosis ta.

Hetkel kuum