Mait Kraun • 16. detsember 2016 kell 12:43

Apranga suuromanik ostis aktsiaid juurde

Apranga tegeleb muu hulgas Zara brändi rõivaste müügiga.  Foto: Reuters/Scanpix

Leedu rõivatootja Apranga juhatuse esimees ostis märkimisväärse koguse ettevõtte aktsiaid, selgub börsiteatest.

Apranga juhatuse esimees Darius Mockus ostis eile 750 000 euro eest Apranga aktsiaid. Kokku omandas ta 300 000 aktsiat.

LHV maaklertegevuse juht Alo Vallikivi kommenteeris, et ettevõtte fundamentaalse poole pealt sisetehingud rolli ei mängi. „See on pigem selline pehmem info ja näitab, kuidas omanikud oma firmasse suhtuvad – kas senised suuromanikud ostavad aktsiaid juurde või müüvad neid,“ nentis Vallikivi.

„Kindlasti annavad ettevõtte juhtkonna ja teiste insaiderite tehingud turule siiski signaali. Tihti jääb ainult tehingust väheks ning tehingu tegija kommentaar on samuti oluline, eriti müügitehingu puhul. Kokkuvõttes tuleb sisetehingutega arvestada, aga väga suurt rolli need ettevõtte analüüsimisel ei kanna,“ ütles Vallikivi.

Apranga aktsia on täna odavnenud 0,4 protsenti 2,52 euroni.

Hetkel kuum