Mait Kraun • 19. jaanuar 2017 kell 20:42

Börs: aktsiaturgudel pühiti selle aasta tõus

New Yorgi börs.  Foto: Bloomberg

Dow Jonesi indeks kustutas tänavuse tõusu, võlakirjad odavnesid ning dollar kukkus. Investorid ootavad Trumpi ametisseastumist ning peagi selgub, kas uus president suudab USA olukorda parandada, vahendab Bloomberg.

Dow Jonesi indeks on langenud juba viis päeva järjest – viimati juhtus nii enne 8. novembril toimunud presidendivalimisi. Pankade aktsiad langesid, vaatamata sellele, et Trumpi administratsiooni rahandusministri kandidaat Steven Mnuchin lubas regulatsioone vähendada. Mnuchin ütles veel, et dollar on „väga-väga tugev“ ning see pani valuuta odavnema. Võlakirjade tootlused tõusid selle aasta kõrgeima tasemeni. Nafta tõusis ja kuld odavnes.

Donald Trump asub USAd juhtima homme, tema valimisvõidust tingitud aktsiaturgude ja dollari tõus on aga peatunud. Investorid muutuvad järjest murelikumaks, sest enam ei olda nii kindlad, et Trump suudab kõik oma lubadused täide viia. Euroopa Keskpank teatas, et märke inflatsiooni kiirenemisest ei ole ning rahatrükiga jätkatakse.

Aktsiaturgude langus kiirenes hilisõhtul, sest miljardär George Soros ütles, et aktsiaturgudel valitsev eufooria saab peagi läbi.

Standard & Poor’s 500 indeks langes 0,4 protsenti 2263 punktini ja jõudis kahe nädala madalaima tasemeni. Dow Jones odavnes samuti 0,4 protsenti ja lõpetas päeva 19 732 punktil. Euroopa aktsiaid kajastav Stoxx Europe 600 langes 0,1 protsenti.

WTI toornafta kallines 0,6 protsenti ja Brent lisas 0,5 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks vastavalt 51,4 ja 54,2 dollarit. Kulla hind langes 0,6 protsenti ja unts maksab 1205 dollarit.

Hetkel kuum