Pille Ivask • 30. jaanuar 2017 kell 10:00

Goldman: Euroopa börse ootab tõus

USA investeerimispank Goldman Sachs.  Foto: Reuters/Scanpix

Goldman Sachsi analüütikud ootavad Euroopa börsidele sel aastal tõusu, vahendab Bloomberg.

Goldmani andmeil tekitavad valimised aktsiaturgudel lühiajalist ebakindlust, ent see on mööduv. Teadupärast on tänavu valimised mitmes riigis, näiteks Saksamaal üldvalimised ning Prantsusmaal presidendivalimised.

Aasta lõpuks peaks Stoxx Europe 600 Indexi tootlus olema 8%, siia sisse on arvatud ka dividendid. Kasvu toetab eeskätt nõrk euro, globaalse majanduse kiirenev kasv ning taastuv nafta hind, märkis Goldmani strateegi Christian Mueller-Glissmann. S&P 500 tootlus peaks sel aastal jääma 4% juurde, kuna USA majanduse kasvu lootused kahanevad ning see omakorda võtab aktsiarallilt hoo maha.

“USA börs on endiselt tõusuteel, ent kasv on väiksem kui Euroopa börsidel,” kommenteeris Mueller-Glissmann. “USAs pakuvad põhjust optimismiks praegu eeskätt maksukärped ning suurenenud fiskaalkulutused, ent need võivad aasta jooksul siiski väheneda. Me usume, et Euroopal hakkab hästi minema,” ütles ta. Goldmani teatel tasub sel aastal silma peal hoida eeskätt Euroopa pankade aktsiatel.

Maailma aktsiaturud on liikunud suunaga üles alates sellest ajast kui Donald Trump võitis USA presidendivalimised. Nii S&P 500 kui Dow Jones on sel kuul jõudnud rekordiliste tulemusteni, kuna investorid leiavad, et uue presidendi poliitikad upitavad majandust veelgi.

Goldmani ennustuste kohaselt peaks Stoxx Europe 600 Index tõusma sel aastal 380 punktini ehk 3,7% jagu võrreldes reedese sulgemistasemega. S&P500 peaks Goldmani prognoosi kohaselt aasta lõpetama 2300 punkti juures. Võrdluseks: reedel sulgus S&P 500 2294,26 punkti tasemel.

Hetkel kuum