Mait Kraun • 7. veebruar 2017 kell 21:01

Börs: Dow Jones jõudis päevasisese rekordini

New Yorgi börs  Foto: Bloomberg

Dow Jonesi indeks tõusis kauplemispäeva keskel rekordini, võlakirjade hinnad tõusid järsult ning nafta hind langes, kirjutab Bloomberg.

Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis päevasiseselt kõigi aegade rekordini – investorid loodavad, et Valge Maja annab maksu- ja stimuleerimispoliitika kohta peagi rohkem infot. USA 10-aastaste võlakirjade tootlus langes alla 2,40protsendi. Üks Föderaalreservi ametnikest teatas, et keskpank võib märtsis intresse tõsta. See pani dollari kallinema.

Õhtul hakkasid aktsiaturud uuesti langema ja see iseloomustab hiljutist olukorda, kus turgudel ei ole konkreetset suunda. Investorid ootavad jätkuvalt USA presidendi Donald Trumpi majandusplaani detailsemat kava.

Standard & Poor’s 500 indeks tõusis vähem kui ühe punkti 2293 punktini. Dow Jones jõudis päeva keskel tõusta 0,5 protsenti 20 155 punktini, mis on uus päevasisene rekord. Päeva lõpuks oli indeks kokkuvõttes aga 0,2protsendiga plussis. Stoxx Europe 600 indeks kallines 0,3 protsenti.

Nafta hind langes 1,6 protsenti 52,17 dollarini barrelist ja jõudis madalaima tasemeni alates 19. jaanuarist. Kuld kallines 0,3 protsenti 1236 dollarini untsist.

 

Hetkel kuum