Mait Kraun • 1. märts 2017 kell 20:44

Börs: Dow Jones ületas uue teetähise

New Yorgi börs.  Foto: Bloomberg

Dow Jonesi indeks tõusis 300 punkti ning ületas 21 000 punkti taseme, dollar kallines ning võlakirjade hinnad langesid, sest investorid on globaalse majanduskasvu osas järjest optimistlikumad, vahendab Bloomberg.

Aktsiaturgude tõusu juhtisid suuremad pangad – nii Goldman Sachs kui ka JPMorgan Chase tõusid kõigi aegade rekordini. Tõenäosus, et Föderaalreserv intresse tõstab, on kasvamas. Donald Trumpi Kongressis peetud kõne investorite jaoks uut infot aga ei pakkunud.

Dollar hakkas tõusma, sest kaks Föderaalreservi kõrget ametnikku ütlesid, et keskpank võib märtsis vabalt intresse tõsta. Hiina tööstussektori ostujuhtide indeks tõusis oodatust rohkem, mis pani tööstusmetallide hinnad tõusma. Saksamaa inflatsiooni kiirenemine pani ka Euroopa turud tõusma. USA 10-aastaste võlakirjade intress tõusis 2,45protsendini.

Standard & Poor’s 500 indeks hüppas 1,4 protsenti 2395 punktini, mis on uus rekord. Ühtlasi tõusis indeks täna viimase aasta kiireimas tempos. Dow Jones tõusis 300 punkti 21 114 punktini. Indeks tõusis 20 000 punktilt 21 000 punktini vaid 35 päevaga – varem pole indeks uut tuhandet nii kiiresti kinni püüdnud.

Euroopa aktsiad tõusid 1,5 protsenti, mis on viimase kolme kuu suurim tõus. Kallinemist juhtisid pangad.

WTI toornafta langes 0,3 protsenti ja barrel maksis päeva lõpuks 53,82 dollarit. Kuld odavnes 0,4 protsenti ja unts maksab 1249 dollarit.

Hetkel kuum