Liina Laks • 7. märts 2017 kell 5:53

Volkswagen tahab rohkematele töötajatele karistusi jagada

Volkswagen  Foto: epa

Autotootja Volkswagen, mis võitleb emissiooniskandaali mõjudega, on varem teatanud, et karistab skandaaliga seotud paarikümmet töötajat. Nüüd teatas tootja, et plaanib distsiplinaarkaristusi rohkematele töötajatele, kirjutab Reuters.

„Sellel on veel terve rida (personaliga seotud) tagajärgi,“ ütles Volkswageni nõukogu esimees Hans Dieter Pötsch esmaspäeval Genua automessil. Varem keeldus Saksa autotootja vastupidiselt USA nõudmisele töötajaid karistamast, tuues põhjuseks, et „see võib kahjustada uurimist“.

Volkswagen nõustus emissiooniskandaali tõttu maksma USA-le 4,3 miljardit dollarit, reforme ellu viia ning lubama kolme aasta jooksul tehastesse sõltumatud kontrollorganid. USA väitel ehitas Volkswagen autodesse seadmed, mis lubasid paisata õhku 40 korda lubatust rohkem heitgaase.

Hetkel kuum