Mait Kraun • 29. märts 2017 kell 20:29

Börs: aktsiaturud tõusid koos naftaga

New Yorgi börs  Foto: Bloomberg

USA aktsiaturud tõusid koos naftaga, sest valitsuse andmetest selgus, et naftavarud ei olegi nii suured kui kardeti, vahendab Bloomberg.

Standard & Poor’s 500 indeksi tõusu juhtisid energiasektori aktsiad. Ühtlasi on indeks tegemas kuuendat järjestikust kvartaalset tõusu. WTI toornafta barrelihind ületas 49,5 dollari piiri, sest USA varud suurenesid oodatust vähem. 10-aastaste võlakirjade tootlus langes uuesti alla 2,4protsendi. Mehhiko peeso tugevnes, sest investorid püüdsid hinnata, milline võiks olla vabariiklaste maksureformi mõju.

Globaalsed aktsiaturud on tõusmas juba viiendat kuud järjest, sest Donald Trumpi valimisvõiduga alanud ralli on jäänud püsima. Paljudes riikides on majanduskasv tugevnenud ning see on aidanud tõusul jätkuda, vaatamata sellele, et investorid hakkasid vahepeal Trumpis kahtlema. Föderaalreservi ametnikud tahavad intresse tõsta 2017. aastal veel kahel korral.

S&P 500 indeks lisas 0,1 protsenti ja lõpetas päeva 2361 punktil. Indeks tõusis eile 0,7 protsenti, kallinemist juhtisid pangad. Energiatootjate aktsiad tõusid täna 1,1 protsenti. Stoxx Europe 600 indeks kallines 0,3 protsenti ning jõudis kõrgeima tasemeni alates 2. detsembrist.

WTI toornafta hind tõusis 2,3 protsenti 49,51 dollarini barrelist. USA naftavarud tõusid 867 000 barreli võrra 534 miljoni barrelini, mis oli oodatust väiksem kasv. Kuld odavnes 0,2 protsenti ja unts maksab 1255 dollarit.

 

Hetkel kuum