Pille Ivask • 15. mai 2017 kell 17:56

Putin: naftalepe aitab hinda tõsta

Vladimir Putin  

Venemaa president Vladimir Putin võttis sõna naftaleppe teemal ning tõdes, et pikas perspektiivis aitab leppest kinni pidamine ning seega nafta tootmismahtude vähenemine musta kulla hinda tõsta.

Praeguse seisuga pikeneb naftalepe veel üheksa kuu võrra. Putin leiab, et naftaleppe pikendamine on õige asi, mida teha. “Olen kohtunud ettevõtete juhtidega ning me toetame seda ettepanekut,” viitas Putin naftaleppe pikendamisele, vahendab CNBC.

Täna hommikul teatasid Saudi Araabia ning Venemaa, et naftalepet pikendatakse. Praeguse leppe aeg saab ümber juunis ning uueks tähtajaks on 2018. aasta märts. Naftaleppe pikendamise eesmärk on vähendada pakkumist ning seega nafta hinda tõsta.

Kuigi naftaleppe pikenemisega on turud juba arvestanud, tõusis nafta hind täna siiski 2,4% võrra ning maksab praegu 52 dollarit.

Hetkel kuum