Äripäev • 30. mai 2017 kell 7:16

HansaMatrixil on veel kasvuruumi

Foto: Hansamatrix

Läti tehnoloogiaettevõte HansaMatrix näitas esimese kvartali tulemustega, et lagi pole veel sugugi käes.

LHV analüütikuid üllatas positiivselt nii müügitulemuste kui ka kasumlikkuse kasv: HansaMatrixi käive kasvas möödunud aasta esimese kvartaliga võrreldes 20 protsenti ning kogu 2017. aastaks prognoosivad analüütikud käibenumbriks 18.1 miljonit eurot. Hea märk on ka see, et müüki kasvatati kõikides regioonides – ning ettevõte suutis isegi väljapoole Euroopa Liitu eksportida.

Kuna möödunud aastal jäi ettevõte 0,4 miljoni euroga miinusesse, siis polnud ka selleks aastaks ootused üleliia kõrged – kuid HansaMatrix alustas aastat tugevalt ning kokkuvõttes ootavad analüütikud HansaMatrixile head aastat. „Me arvame jätkuvalt, et HansaMatrixil on rohkelt pikaajalist potentsiaali ning lühiajalised raskused siin ettevõtte väärtust ei mõjuta,“ seisis analüütikute värskes raportis.

Praegu on HansaMatrixi aktsia hinnasiht 8,5-8,9 euro vahemikus, kuid LHV analüütikud ei välista, et kui ettevõte jätkab heade tulemustega, peab seda numbrit veel tõstma. Praegu kaupleb aktsia Riia börsil 7,07 euro juures. Alates aasta algusest on HansaMatrixi aktsia kukkunud 11 protsenti.

Hetkel kuum