Suured ja tuntud idufirmad hoiavad endiselt börsilt eemale

Uber on maailma suurima turuväärtusega idufirma, mida pikisilmi oodatakse börsile.  Foto: EPA
Fredy-Edwin Esse • 5. juuni 2017 kell 9:15
Börsiuudised
Ainult tellijale

USA turul, mis peaks saama enamike suurte idufirmade koduturuks, on volatiilsus ajalooliselt madal ja tehnoloogiasektor rallimas. See on toonud uusi firmasid börsidele juurde, kuid tuntumad nimed nagu Uber, Spotify ja Airbnb hoiavad endiselt eemale.

Uute börsifirmade kaasatud raha hulk on kasvanud viimase nelja aasta kõrgeimale tasemele ja üksjagu ettevõtteid valmistub veel sel aastal oma aktsiate avalikuks esmaemissioniks ehk IPOks. Selle aasta esimese nelja kuuga on firmad USAs kaasanud üle 18 miljardi dollari, mis on üle nelja korra rohkem võrreldes mullusega, selgus Dealogici kogutud andmetest.

    Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum