Liina Laks • 8. juuni 2017 kell 11:08

Alibaba tõstis käibeprognoosi, aktsia tõuseb mühinal

Foto: Reuters/Scanpix

Hiina veebipoehiid Alibaba teatas, et tema tänavune käive tõotab tulla ligi poole võrra oodatust suurem, vahendab uudisteagentuur Bloomberg.

Analüütikud ootasid pigem 35protsendist kasvu. Alibaba on teinud Bloombergi andmetel tõsiseid investeeringuid, et võidelda rivaali Tencentiga sotsiaalmeedia sektoris. Kontsern on ka jõuliselt Euroopasse laienenud: nii ostis ta ära Saksamaa ettevõte Lazada Groupi ning pakub seega Euroopas Amazonile tõhusamat konkurentsi.

Kui möödunud aastal oli kontserni müügikäive ligikaudu 100 miljardit jüaani (umbkaudu 24 miljardit dollarit), siis selleks aastaks loodab ettevõte jõuda 160miljardilise käibeni ja 2018. aastaks ennustab ta käibe kasvu ligikaudu 230 miljardi jüaanini.

Kuigi see kõik näitab, et kontsen on kasvuteel, muretsevad osad analüütikud Hiina aeglustuva majanduskasvu ning sellega kaasneva madalama tarbimise pärast, mis veebipoe arengut pidurdada võiks.

Kontseri teadaanne pani Alibaba aktsia börsidel tõusma. Frankfurdi börsil rallis aktsia täna 10,6 protsenti, jõudes 123,15 euroni. Enne USA börsil avanemist oli aktsia tõusnud üle 11 protsendi. Alates aasta algusest on Alibaba aktsia tõusnud peaaegu veerandi võrra. Dividende Alibaba kontsern ei maksa.

Hetkel kuum