Indrek Mäe • 31. juuli 2017 kell 10:15

Selgus Tesla uue mudeli hind

Tesla Model 3 "rahvaauto"  Foto: Scanpix/Reuters

Tesla teatas oma uue Model 3 hinna, mis hakkab varieeruma vastavalt klientide nõudmistele.

Model 3 alghinnaks määrati 35 000 dollarit, kuid kliendid, kes soovivad näiteks kestvamat akut, peavad maksma rohkem.

Alghinnaga mudel suudab ühe laadimisega sõita 220 miili ehk umbes 350 kilomeetrit. Kallim, 44 000 eurot maksev mudel suudaks aga ühe laadimisega sõita 310 miili ehk pea 500 kilomeetrit. Samuti on kallima mudeli tippkiirus suurem.

Lisaks on Model 3-le võimalik juurde soetada autopiloot, mis maksab 5000 dollarit. Veel on võimalik soetada mitmeid lisasid ning nii võib kõige kallim Model 3 maksta kuni 60 000 dollarit, millele lisanduvad erinevad maksud. Sellegipoolest on tegemist varasematest odavama mudeliga.

Alghinna määramisel arvestati Tesla tegevjuhi Elon Muski sõnul sellega, et autol oleks võimalik muutuda laiatarbekaubaks ning see oleks kättesaadav võimalikult paljudele. Tesla varasemad mudelid Model S ja Model X liigituvad pigem luksuskauba alla.

Siiani on 1000dollarilise deposiidi uue mudeli eelbroneeringu eest teinud rohkem kui 500 000 klienti.

Hetkel kuum