Mait Kraun • 2. august 2017 kell 20:56

Dow Jones ületas 22 000 punkti taseme

Dow Jones ületas 22 000 punkti taseme.  Foto: EPA

Suurem osa USA aktsiatest langes, aga Apple suutis suuremad indeksid siiski plussi viia. Dow Jones ületas esimest korda ka 22 000 punkti taseme, kirjutab Bloomberg.

Apple’i aktsia kallines täna 5 protsenti, sest ettevõtte kvartalitulemused olid oodatust paremad. See oli piisav, et viia Dow Jonesi indeks uue rekordini. Tõsi, Standard & Poor’s 500 tõusis siiski suhteliselt vähe. Kauplemispäeva lõpus hakkas kallinema ka Tesla aktsia, sest ettevõtte kahjum oli prognoositust väiksem.

Euroopa aktsiaturud langesid, sest tööstusmetallide hinnalangus survestas kaevandusaktsiaid. Euro, mis tõusis juulis viimase aasta kiireimas tempos, jätkas täna kallinemist. Nafta kallines, sest bensiininõudlus oli rekordiline.

Reedel ilmub ka USA töötururaport, mis peaks andma aimu, millises seisus on Ühendriikide majandus. Investorid tahavad eelkõige teada, mida Föderaalreserv järgmisena teeb.

S&P 500 indeks kallines vähem kui 0,1 protsenti, 2477 punktini. Dow Jones lisas 0,2 protsenti ja lõpetas päeva 22 010 punktil. Väiksema turuväärtusega aktsiatest koosnev Russell 2000 odavnes 1,1 protsenti ning Stoxx Europe 600 langes 0,4 protsenti.

WTI toornafta kallines 0,9 protsenti, 49,59 dollarini barrelist, sest Ühendriikide bensiininõudlus oli rekordiline. Kulla hind taandus 0,5 protsenti ning untsi eest tuleb välja käia 1272 dollarit.

Hetkel kuum