Artur Erik Lindmaa • 15. august 2017 kell 12:02

Air Berlin on maksejõuetu

Air Berlin.  Foto: Reuters/Scanpix

Air Berlin teatas täna maksejõuetusmenetluse algatamisest, pärast ettevõtte suurima aktsionäri Etihad Airways otsust peatada lennufirmale rahaline abi, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.

Lennufirma ütles pressiteates, et esitas avalduse kohalikus Berliini kohtus, kuid ei taotle pankrotikaitset osalust omavates ettevõtetes, nagu Niki Luftfahrt ja Leisure Cargo. Lennufirma lisas, et läbirääkimised käivad Lufthansa ja teiste lennufirmadega seoses äriosade müümisega.

Air Berlin on viimaste aastate jooksul püüdnud vähendada oma kahjumit, rentides osa oma lennukitest ja meeskondadest Lufthansale. Plaan liita Niki Luftfahrt turismifirmaga TUI AG ebaõnnestus juunis, kuna osapooled ei suutnud kokkuleppele jõuda.

Lennufirma teatas, et lennud jätkuvad ning Saksamaa valitsus annab lennufirmale üleminekulaenu.

Praegu on lennufirma aktsiatega kauplemine peatatud.

Hetkel kuum