Liina Laks • 18. september 2017 kell 7:51

Ryanairi puhkuseprogramm tühistab kuni 50 lendu päevas

Ryanair  Foto: Scanpix/Reuters

Ryanair tühistas pühapäeval 82 lendu – ja see on alles algus.

Nimelt plaanib odavlennufirma Ryanair Bloombergi andmetel kuus nädalat kestvat „lendude tühistamise programmi“, kuna on hädas meeskonna puhkuseplaneerimisega. Ryanairi meeskonnal on saada veel hulk puhkust ja kuna Iiri seaduste järgi peavad töötajad oma puhkuse ära kulutama hiljemalt käesoleva aasta lõpuks, siis lükkub järgnevatele nädalatele ebaproportsionaalselt palju puhkusepäevi.

„Me ajasime pilootide puhkuste planeerimise sassi ja me teeme väga palju tööd selle nimel, et see jälle korda ajada,“ selgitas Ryanairi turundusjuht Kenny Jacobs. Ryanairi andmetel võib see tähendada kuni 40-50 lennu tühistamist päevas. Lennufirma teatas, et plaanib reisijatele kas piletihinna kompenseerida või alternatiivseid lende pakkuda ning hindas ise, et septembris ja oktoobris puudutab lendude tühistamine kuni 385 000 reisijat.

Aktsia kukub nagu kivi

Reedel esimest korda tulnud teade pani täna Londoni börsil aktsia langema: esimeste tundidega tõmbas aktsia 3,6 protsendiga miinusesse. Sel aastal järjest rekorditega flirtinud aktsia, mis jõudis juba 19 euro alla, kauples ennelõunal 16,54 eurol.

Kontsern ise teatas, et ei oota lendude massilisest tühistamisest suuremat mõju sügiskuude majandustulemustele.

Hetkel kuum