• Jaga lugu:

  Nafta hinnal tugev kolmas kvartal

  Türgi survestab kurdide iseseisvuspüüdlusi ähvardusega pidurdada nende aladelt tulevat naftaeksporti.Foto: EPA

  Kurdide iseseisvusreferendumi küsimus ja vastuolud Lähis-Idas on toornafta hinnal võimaldanud kolmandas kvartalis teha viimase 13 aasta järseima tõusu, vahendab Reuters.

  Brenti toornafta barrelihind oli reedese kauplemispäeva keskpaigas 57,42 dollarit. Juuli kuu algusega võrreldes on see 20% hinnatõus. Nii tugev kolmas kvartal oli Brenti naftal viimati 2004.
  WTI toornafta hind on kolmanda kvartali lõikes saavutamas viimase 10 aasta tugevaimat tõusu. USA toornafta hind jõudis reedel 51,56 dollarini barreli eest.
  Kurdide iseseisvuspüüdlused on Türgi, Iraagi ja Iraani vahelistesse suhetesse toonud palju ebakindlust. Türklased on ähvardanud pidurdada toornafta impordi kurdide pooleldi autonoomsest piirkonnast, mis tõmbaks ülemaailmset naftatoodangut tagasi 600 000 barreli võrra iga päev.
  Seni pole sealset naftatootmist ega -eksporti seisatud.
  Lähis-Idas kardetakse aga, et kasvav toornafta hind võib hoogustada tootmist Ühendriikides, mis barrelihinna taas kolinal alla tooks.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Börs: Nasdaq ja S&P 500 jõudsid uute rekorditeni
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.